Gödöllőre érkezik Wasion Holdings Limited, mint az új gyárközpont

Gödöllőre telepíti központját egy kínai okos villanyórákat gyártó cég

2023-12-12 09:20

Gödöllő városa újabb fontos lépést tesz a gazdasági fejlődés útján, ahogyan a kínai tulajdonú Wasion Holdings Limited bejelentette hatodik globális kutatás-fejlesztési és gyártócsarnokának telepítését a városba. A 4 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam további 390 millió forint támogatást nyújt, ezzel hozzájárulva a projekt megvalósulásához - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. Cikkünk (és oldalunk) politikamentes, pártatlanul közlünk egy Gödöllőt érintő hírt! 

Gödöllőre érkezik Wasion Holdings Limited

Gödöllőn 2025-től évente egymillió okos villanyórát fognak előállítani

 

A tervek szerint a vállalat 2025-től évente egymillió okos villanyórát fog előállítani Gödöllőn, ezzel pedig nemcsak új munkahelyeket teremt, hanem a helyi gazdaság is fejlődésnek indul. A bejelentett háromszáz új munkahely és az okos villanyórák exportja tovább erősíti a régió gazdasági pozícióját.


A beruházás hátterében a kelet felé nyitás is áll, és a kormány kijelentése szerint Magyarország vonzóvá vált a kínai vállalatok számára. Az ország vonzerejét részben a hatékony beruházásösztönzési rendszer, valamint az elkötelezettség a diszkriminációmentes gazdaságpolitika iránt növeli – állítja a kormány.

 

A gödöllői villanyóra gyár egyet jelent a több munkalehetőséggel a helyi lakosok számára is

 

A kormány eddigi politikáját hangsúlyozva, a közlemény azt állítja, hogy sosem volt hajlandó diszkriminálni a beruházókat származási országuk alapján. Ezen elvekhez való ragaszkodás azt jelenti, hogy a magyar gazdaságpolitika az ország érdekeit helyezi előtérbe, függetlenül a beruházók nemzetiségétől.


A befejezésben a közlemény azt hangsúlyozza, hogy az európai gazdasági közösségnek érdemes lenne a kulturált együttműködés mellett dönteni a Kínai Népköztársasággal. A Wasion Holdings beruházása tehát nemcsak Gödöllő, hanem az egész régió gazdasági fejlődését segíti elő, új lehetőségeket teremtve a helyi vállalkozások és munkavállalók számára.

 


Forrás: portfolio.hu 
 

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....