Gödöllői-dombság túraútvonal

Főoldal > Ezt a túraútvonalat neked is ki kell próbálnod: A gödöllői Kék túra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezt a túraútvonalat neked is ki kell próbálnod: A gödöllői Kék túra


2022/06/15
NA

A Gödöllői-dombság a főváros közelében húzódó, átmeneti jellegű táj, tökéletes egyvelege a hegységnek és az alföldnek. A gödöllői Kék túra ennek a dombságnak a lankáin helyezkedik el 20 km hosszan, mely szántóföldek és erdős részek mentén halad.

Gödöllői Kék tűra

A gödöllői Kék túra élmény mindenki számára

 

A túra kezdeti pontja közel a Gödöllői Erdészeti Arborétumhoz indul, a gödöllői Állami telepek megállótól és Bag felé tart. Fenyőcsemeték, akácosok mellett haladhatunk. 
A Kék túra bárki számára élmény lehet, hisz a gyakorlott és kevésbé tapasztalt túrázók is egyaránt élvezhetik.

A szintemelekedés elhanyagolható, az útvonal hossza sem veszélyes, családok, barátok, párok, túracsapatok számára szuper egész napos kikapcsolódási lehetőség lehet, sőt kerékpárral is bejárható!
Ajánlott Gödöllői-dombság turistatérképpel indulni utunkra, illetve vizet mindenképp hozzunk magunkkal bőven, ugyanis nincs lehetőség a túra során kulacsunk újratöltésére.

 

 

Akácosok, fenyők kísérik utunkat a gödöllői Kék túrán

 

A gondozott fenyők és akácosok mentén, földúton haladva érhetünk el egy régi vadászházig, ahonnan nem messze a valkói útnál megállhatunk az 1954-ben állított kőkeresztnél. A kék jelzéseket követve eljuthatunk az Erzsébet pihenőig, aminek névadója természetesen Erzsébet királyné volt, aki nagy rajongója volt a Gödöllői-dombságnak, gyakran lovagolt ki errefelé.

Nem messze van a Csörsz árok, ezt se felejtsük el megtekinteni!
A pihenőnél erdészház található, illetve padok, asztalok és lehetőség szalonnasütésre. 

 

A Gödöllői-dombság festői tája tárul elénk

 

A pihenő után göröngyös, festői utakon indulhatunk tovább az erdőben, közben szántóföldek, magaslesek mellett megyünk el. Az erdőből kiérve egy keskeny ösvényre érkezünk, ami a bagi szántóföldekhez irányít minket, majd hamarosan elérjük utunk célpontját, Bag határát.

Aki teheti és kalandvágyat érez magában, az próbálja ki ezt a túrát, és győződjön meg a Gödöllői-dombság szépségéről a saját szemével!


 


TurizmusLegfrissebb cikkek


5 kisvasutas kirándulási lehetőség Magyarországon- a gyerekek imádni fogják!
Magyarország ezer csodát rejt magában, számtalan kirándulás lehetőséggel, melyeket bejárhatunk gyalog, biciklivel, autóval, de akár fel is ülhetünk egy erdei kisvasútra, megpihenve, csodálva a környezetet, és nem mellesleg a gyerekek is imádják. Válogatásukban bemutatunk 5 lehetőséget hazánkban, ami garantáltan élvezetes lesz. 
Fergeteges augusztusi parkmozi a Gárdonyi téren!
Augusztusban ismét itt a B32 Parkmozi, a Gárdonyi téren! Az idei téma „igaz történetek” néven fut, amik egyszerre lebilincselnek, magával ragadnak és a tudat, hogy megtörtént dolgot nézünk, még inkább izgalmassá teszi! Gyertek, szuper lesz, a popcornt a parkmozi biztosítja, ami benne van a jegy árában!
Ezek a legszuperebb Duna-parti éttermek – ki kell próbálnod!
Használjuk ki a nyár utolsó hónapját, és látogassunk el ezekre a helyekre, ha egy igazán szép környezetben akarunk finomakat enni, mindezt egy vízparton. Nincs is nyugtatóbb látvány, ahogy elfogyasztjuk az ebédünket vagy vacsoránkat egy kellemes teraszon, mellettünk pedig lassan hullámzik a Duna. Ez aztán az igazi „carpe diem” életérzés!     
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!