Gödöllői-dombság túraútvonal

Ezt a túraútvonalat neked is ki kell próbálnod: A gödöllői Kék túra

2022-06-14 20:12

A Gödöllői-dombság a főváros közelében húzódó, átmeneti jellegű táj, tökéletes egyvelege a hegységnek és az alföldnek. A gödöllői Kék túra ennek a dombságnak a lankáin helyezkedik el 20 km hosszan, mely szántóföldek és erdős részek mentén halad.

Gödöllői Kék tűra

A gödöllői Kék túra élmény mindenki számára

 

A túra kezdeti pontja közel a Gödöllői Erdészeti Arborétumhoz indul, a gödöllői Állami telepek megállótól és Bag felé tart. Fenyőcsemeték, akácosok mellett haladhatunk. 
A Kék túra bárki számára élmény lehet, hisz a gyakorlott és kevésbé tapasztalt túrázók is egyaránt élvezhetik.

A szintemelekedés elhanyagolható, az útvonal hossza sem veszélyes, családok, barátok, párok, túracsapatok számára szuper egész napos kikapcsolódási lehetőség lehet, sőt kerékpárral is bejárható!
Ajánlott Gödöllői-dombság turistatérképpel indulni utunkra, illetve vizet mindenképp hozzunk magunkkal bőven, ugyanis nincs lehetőség a túra során kulacsunk újratöltésére.

 

 

Akácosok, fenyők kísérik utunkat a gödöllői Kék túrán

 

A gondozott fenyők és akácosok mentén, földúton haladva érhetünk el egy régi vadászházig, ahonnan nem messze a valkói útnál megállhatunk az 1954-ben állított kőkeresztnél. A kék jelzéseket követve eljuthatunk az Erzsébet pihenőig, aminek névadója természetesen Erzsébet királyné volt, aki nagy rajongója volt a Gödöllői-dombságnak, gyakran lovagolt ki errefelé.

Nem messze van a Csörsz árok, ezt se felejtsük el megtekinteni!
A pihenőnél erdészház található, illetve padok, asztalok és lehetőség szalonnasütésre. 

 

A Gödöllői-dombság festői tája tárul elénk

 

A pihenő után göröngyös, festői utakon indulhatunk tovább az erdőben, közben szántóföldek, magaslesek mellett megyünk el. Az erdőből kiérve egy keskeny ösvényre érkezünk, ami a bagi szántóföldekhez irányít minket, majd hamarosan elérjük utunk célpontját, Bag határát.

Aki teheti és kalandvágyat érez magában, az próbálja ki ezt a túrát, és győződjön meg a Gödöllői-dombság szépségéről a saját szemével!


 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...