Mikor szállítják el Gödöllőn a karácsonyfákat?

Itt van a gödöllői karácsonyfák elszállításának időpontja

2024-01-04 21:57

Gödöllőn idén is megtörténik a karácsonyfák elszállítása a Vertikal Group közleménye alapján, ami a város tisztaságának és szépítésének érdekében történik. A városvezetés kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy január 17-én vagy január 31-én helyezzék ki a lebontott karácsonyfákat az ingatlanok elé, segítve ezzel a hatékony és zavartalan elszállítást.

karácsonyfa elszállítás Gödöllő

Gödöllői karácsonyfák elszállítása január 17-én és január 31-én

 

A Vertikal Group, a helyi szolgáltató cég, a város területén fogja végrehajtani a karácsonyfák elszállítását, a városi önkormányzattal együttműködve. Az elszállítás időpontjainak kijelölése segít elkerülni a szállítási nehézségeket és biztosítja a gördülékeny folyamatot.

 

Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a lebontott karácsonyfákat csak a megadott napokon helyezzék ki az ingatlanok elé. Ez nemcsak a hatékony elszállítást segíti elő, hanem a városi közlekedés és a járókelők számára is biztonságosabbá teszi az utcákat. Fontos, hogy az elszállításra kijelölt időszakban a fákat úgy helyezzék ki, hogy azok ne akadályozzák a közlekedést.

 

Bízunk abban, hogy mindenki hozzájárul a sikeres karácsonyfák elszállításához, és ezzel együtt a város szépítéséhez. Köszönjük a lakosság együttműködését és megértését.

 

Ezt tedd a karácsonyfáddal a környezetvédelem jegyében

 

Ha szeretsz kertészkedni és a környezetet is védeni akarok, akkor az elszáradt karácsonyfádat több módon is hasznosíthatod, ehhez mutatunk néhány tippet.

 

Komposztálás

Az apróra vágott karácsonyfahulladékot használhatod komposztként a kertben. A komposztálás segíti a talaj tápanyagtartalmának növelését és a talaj szerkezetének javítását.

 

Mulcsréteg

Az apró fenyőapró kiválóan alkalmas mulcsként a kertben. Terítsd szét a növények talaján, hogy megőrizze a nedvességet, gátolja a gyomnövények növekedését, és védje a talajt a hőingadozásoktól.

 

Madáretető

Helyezz el egy-két ágat vagy fenyőágat a kertben madáretetőként. A fenyőágak remek rejtekhelyeket biztosítanak a kis madaraknak, és télen extra táplálékforrásként szolgálhatnak.

 

Kerti dekorációk

Használd fel a karácsonyfát kerti dekorációk készítéséhez. Például készíthetsz belőle madáretetőt, kerti kerítésdíszt vagy természetes kerti kereteket.

 

Veteményeskert védése

Az ágakat vagy fenyőágakat elhelyezheted a veteményeskertben a növények védelmére. Ezek a természetes védelmi eszközök segítenek elűzni a kártevőket, és védelmet nyújthatnak a hidegebb napokon.


Az ötletek közül válassz olyat, amely a saját kerted igényeihez és kialakításához leginkább illeszkedik. Így nemcsak fenntartható módon hasznosítod a karácsonyfádat, hanem hozzá is járulsz a kerted egészségéhez és szépségéhez.

Felmérések

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...