Gödöllőn a Halloween ünnepe új színt és közösségi összefogást hoz, ahol az "Csokit vagy csalunk!" jelszó édes ígéretekkel teli címekre vezeti a kis halloweeneseket.

Főoldal > Gödöllői Halloween – ezeken a címeken várják a gyerekeket október 31-én

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gödöllői Halloween – ezeken a címeken várják a gyerekeket október 31-én


2023/10/13
NA

Halloween, az ősz hónapjainak egyik várva várt eseménye, egy olyan ünnep, amely szórakozást és izgalmat hoz mindannyiunk életébe és hazánkban is egyre jobban kezd elterjedni. Gödöllő ismét készül az év leghátborzongatóbb estéjére, és a helyi közösség tagjai egy olyan kezdeményezést hoztak létre, amely az egész városban a jó hangulatról és a közösségi összetartozásról szól. Egy Facebook zárt csoport segítségével lehetőséget biztosítanak, hogy megosszák címeiket azok a gödöllőiek, akiknél a gyermekek szívesen gyűjthetik az édességeket.

Halloween Gödöllő

Halloween története röviden


Halloween, eredetileg az angolszász kultúra része volt, különösen a kelta hagyományoknak köszönhetően. A neve is eredetileg "All Hallows' Eve" (Mindenszentek előestéje) volt. Október 31-én tartották, és a kelta nép hite szerint ezen a napon a szellemek és démonok köztük lesettenek a földi világba. Az emberek maszkokat viseltek és tüzet gyújtottak, hogy elűzzék a gonosz szellemeket.

 

A halloweeni ünneplés mára globálissá vált, de Magyarországon is egyre népszerűbbé vált az angolszász kultúra hatására. Az emberek fiatalok és idősek egyaránt jelmezekbe bújnak, szörnyeknek és hősöknek öltöznek. Gyakran tartanak házibulikat, ahol díszekkel és sütikkel dekorálják a házakat.

 

A hagyományos magyar vonatkoztatás az, hogy a Halloween ideje alatt – egész pontosan november elsején –  az emberek emlékeznek elhunyt szeretteikre. Sokan látogatják meg a temetőket, hogy elhelyezzék a sírokon a gyertyákat és az emlékeiket. Az ünnep így egyfajta átmenetet is képez a kelta gyökerek és a magyar néphagyományok között, ahol az elhunytak emléke a központi szerepet kapja.

 

Gödöllői Halloween: összetartó közösség

 

Az ötlet azon az alapvető elven alapul, hogy a közösségnek össze kell tartania, és mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermekek emlékezetes éjszakát éljenek át. Ebben a csoportban a szülők és a lakosok könnyen megtalálhatják a közelben található címeket, ahol a kis halloweenesek gyűjthetik az édességeket.


A " csokit vagy csalunk" hagyománya évről évre erősödik és válik egyre elterjedtebbé, és Gödöllőn most lehetőség van arra, hogy a közösség még összetartóbb legyen. 
Amellett, hogy a csoport egy nagyszerű módja a közösségépítésnek, segít a szülőknek és a gyermekeknek is biztonságosabb és élvezetesebb Halloween éjszakát eltölteni. Az édességek mellett az összes résztvevő gyermek olyan emlékeket is magával vihet, amelyek egy életen át elkísérik majd őket.

 

Ezen a linken tudsz belépni a Gödöllői Halloween csoportba!


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!