Gödöllőn nyitotta meg kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító, célul tűzve ki a régió szolgálatát, digitális hálózatba kapcsolt gyártás fejlesztését.

BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító

2023-09-18 19:35

Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.

TRUMPF Gödöllő

A TRUMPF Hungary Kft. új központja Gödöllőben található

 

A TRUMPF, mint német csúcstechnológiai vállalat, Gödöllői Ipari Parkban hozta létre új központját, amely a cégcsoport által nyújtott digitális megoldásokkal még hatékonyabban képes kiszolgálni a régió igényeit. Nicola Leibinger-Kammüller, a cégcsoport igazgatóságának elnöke elmondta:

 

"Az elkövetkező években növekvő értékesítési piacra számítunk Magyarországon. Ez a beruházás emellett megerősíti üzletmenetünket olyan országokban, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia és Törökország."


Magyarország kiemelkedő szerepet játszik az európai autóiparban, és az ország az egyetlen olyan a világon Kínán kívül, ahol mind a három prémium német autómárka - BMW, Audi, Mercedes - jelen van. Ezeknek a márkáknak a hagyományos beszállítója a TRUMPF, különösen a lézertechnológia és a lemezmegmunkálás területén.

 

Az ipar 4.0 és az automatizálás felé haladva

 

Az ügyvezető, Major Tamás, szerint az elmúlt 5-6 évben a lemezmegmunkálás területén egy racionalizációs folyamat indult el, ahol a vállalatok egyre inkább hajlandók beruházni gépekbe és automatizációs rendszerekbe, amelyek növelik a gyártási folyamatok hatékonyságát. Most pedig az ipar 4.0 korszakában járunk, ahol a szoftverek segítségével a vállalatok tovább tudják szervezni és átláthatóbbá, lekövethetőbbé tehetik a termelésüket. A TRUMPF gyártásvezérlő szoftverei lehetővé teszik a lépcsőzetes belépést az ipar 4.0 területére, így a vállalatok kicsiben elkezdhetik, majd fokozatosan bővíthetik rendszereiket.

 


Az új bemutatóüzemben a TRUMPF olyan digitálisan hálózatba kapcsolt megoldásokat mutat be, amelyek a rugalmas lemezgyártáshoz és a lézertechnológiához kapcsolódnak. Ezek a megoldások hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszik a gyártási folyamatokat, ami növeli az ügyfelek versenyképességét. Az ügyvezető hozzátette, hogy az új bemutatóüzemben kifejezetten az ügyfelek iparág-specifikus problémáin dolgoznak, és együttműködnek a műszaki felsőoktatási intézményekkel és partnereikkel, hogy továbbképzéseket és újdonságok bemutatását biztosítsák.

 

A TRUMPF Hungary Kft. új központja Gödöllőben nem csupán egy új létesítmény, hanem egy olyan lépés, amely a német vállalat jelenlétét és szolgáltatásait erősíti a régióban, miközben elősegíti a digitális gyártás fejlődését és a fenntarthatóbb autóipart.

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...