Gödöllőn nyitotta meg kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító, célul tűzve ki a régió szolgálatát, digitális hálózatba kapcsolt gyártás fejlesztését.

Főoldal > BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító


2023/09/18
NA

Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.

TRUMPF Gödöllő

A TRUMPF Hungary Kft. új központja Gödöllőben található

 

A TRUMPF, mint német csúcstechnológiai vállalat, Gödöllői Ipari Parkban hozta létre új központját, amely a cégcsoport által nyújtott digitális megoldásokkal még hatékonyabban képes kiszolgálni a régió igényeit. Nicola Leibinger-Kammüller, a cégcsoport igazgatóságának elnöke elmondta:

 

"Az elkövetkező években növekvő értékesítési piacra számítunk Magyarországon. Ez a beruházás emellett megerősíti üzletmenetünket olyan országokban, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia és Törökország."


Magyarország kiemelkedő szerepet játszik az európai autóiparban, és az ország az egyetlen olyan a világon Kínán kívül, ahol mind a három prémium német autómárka - BMW, Audi, Mercedes - jelen van. Ezeknek a márkáknak a hagyományos beszállítója a TRUMPF, különösen a lézertechnológia és a lemezmegmunkálás területén.

 

Az ipar 4.0 és az automatizálás felé haladva

 

Az ügyvezető, Major Tamás, szerint az elmúlt 5-6 évben a lemezmegmunkálás területén egy racionalizációs folyamat indult el, ahol a vállalatok egyre inkább hajlandók beruházni gépekbe és automatizációs rendszerekbe, amelyek növelik a gyártási folyamatok hatékonyságát. Most pedig az ipar 4.0 korszakában járunk, ahol a szoftverek segítségével a vállalatok tovább tudják szervezni és átláthatóbbá, lekövethetőbbé tehetik a termelésüket. A TRUMPF gyártásvezérlő szoftverei lehetővé teszik a lépcsőzetes belépést az ipar 4.0 területére, így a vállalatok kicsiben elkezdhetik, majd fokozatosan bővíthetik rendszereiket.

 


Az új bemutatóüzemben a TRUMPF olyan digitálisan hálózatba kapcsolt megoldásokat mutat be, amelyek a rugalmas lemezgyártáshoz és a lézertechnológiához kapcsolódnak. Ezek a megoldások hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszik a gyártási folyamatokat, ami növeli az ügyfelek versenyképességét. Az ügyvezető hozzátette, hogy az új bemutatóüzemben kifejezetten az ügyfelek iparág-specifikus problémáin dolgoznak, és együttműködnek a műszaki felsőoktatási intézményekkel és partnereikkel, hogy továbbképzéseket és újdonságok bemutatását biztosítsák.

 

A TRUMPF Hungary Kft. új központja Gödöllőben nem csupán egy új létesítmény, hanem egy olyan lépés, amely a német vállalat jelenlétét és szolgáltatásait erősíti a régióban, miközben elősegíti a digitális gyártás fejlődését és a fenntarthatóbb autóipart.

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!