Megújul a gödöllői Arbo-park!

Főoldal > Önkénteseket keres a gödöllői Arbo-park: megújul a Körönd!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Önkénteseket keres a gödöllői Arbo-park: megújul a Körönd!


2022/11/18
NA

Különféle újításokkal, ültetésekkel kel új életre a gödöllői Arbo-park Körönd nevű része, ehhez keresnek önkénteseket, akik szívesen szépítenék a csodálatos parkot cserjékkel, bogyósokkal. 

Gödöllői Arbo-park

Az elöregedő, kiszáradó gömb tuják helyett bogyós gyümölcsöt termő, hazai erdőkben élő cserjéket ültetünk. A kiszáradt tujákat kiszedjük, az egészségesekhez nem nyúlunk. A tuja körrel párhuzamos, belső körben ültetjük el a bogyósokat, így megőrizzük a Körönd jellegzetes szerkezetét. Néhány év múlva csipkebogyó, bodza, fekete berkenye, húsos som, homoktövis, kökény és galagonya virágaiban és színes bogyóiban gyönyörködhetünk a Köröndön. A rovarokat és a madarakat pedig gazdagon terített asztal várja majd. A kör közepére egy török mogyoró fát ültetünk a mókusok kedvéért. – áll a gödöllői Arbo-park Facebook oldalán.

 

Mit lehet tudni a gödöllői Arbo-parkról?

 

A gödöllői Arbo-park bármely évszakban egy csodálatos élményt nyújthat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hisz ahogy telnek a hónapok, mindig egy új arcát mutatja nekünk. Babakocsival is könnyen bejárható az ösvényeken, melyeken át akár 5 km hosszú sétát is megtehetünk. A gyerekek számára modern játszótér és kisvasút is elérhető.

A gyermekek külön élvezik, hogy a különféle tisztások neveit táblával jelzik, melyeknek mind állatneve van, ilyen például a Bagoly-tisztás, ahol jobb időben a felnőttek lepihenhetnek a fából készült hullámpadokon, vagy a Mókus tisztás, ahol erdei fitneszeszközöket próbálhatunk ki. Az út menti táblákon a gyerkőcök találkozhatnak különféle játékos feladattal, kirakóval, amiken keresztül jobban megismerhetik az arborétum növény- és állatvilágát. A Süni tisztáson egy modern, erdő-vadászat tematikájú játszótér várja a gyerekeket.

A Gödöllői Kisvasút 2017-ben „látta meg a napvilágot”, melynek a Csemete rét-Játszótér (Süni tisztás) a két megállóhelye. 

A kisvasút célja az erdő népszerűsítése és bányagazdálkodási vasútjaink emlékének megőrzése, életben tartása. 

Aktuális menetrendét itt találod!

 

Milyen fejlesztés várható még a parkban?

Elsődleges cél a Völgy híd és a Völgyszínpad felújítása. A park területére motorik parkot (motoros képességeket fejlesztő parkot) és 2,5 hektáros kutyafuttatót is terveznek, illetve készül majd egy kiállítás az erdő élőlényeinek kommunikációjáról, egy fogadóközpont a bejáratnál és szabadtéri könyvtár is.

Önkéntesnek jelentkezni az Arbo-park Facebook oldalán lehetséges!

 


Közösségi média marketing Online marketing Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén
Csodálatos országos program keretein belül a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz, február 21-én, melyet 8-16 óráig tudtok ingyenesen látogatni. Kihagyhatatlan lehetőség, számos érdekes információval. 
V. Kolbásztöltő verseny a Gödöllői Városi Piacon február 11-én
Január 31-én a versenyre való nevezése lezárult, azonban 2023. 02. 11-én, szombaton 13 órától várják az érdeklődőket, kóstolni vágyókat a Gödöllői Városi Piacon 13:00 órától: remek kolbászok és a fantasztikus hangulat garantált. 
A DIGI közleménye: február 1-jén karbantartás Gödöllőn is
Február 1-jén a hajnali órákban 1:00-től 5:30-ig a DIGI hálózatkarbantartást és fejlesztési munkálatokat végez, ekkor kiesés várható mind az internet, a kábeltévé, a műholdas TV mind a vezetékes-és mobiltelefonok esetében.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!