Megújul a gödöllői Arbo-park!

Főoldal > Önkénteseket keres a gödöllői Arbo-park: megújul a Körönd!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Önkénteseket keres a gödöllői Arbo-park: megújul a Körönd!


2022/11/18
NA

Különféle újításokkal, ültetésekkel kel új életre a gödöllői Arbo-park Körönd nevű része, ehhez keresnek önkénteseket, akik szívesen szépítenék a csodálatos parkot cserjékkel, bogyósokkal. 

Gödöllői Arbo-park

Az elöregedő, kiszáradó gömb tuják helyett bogyós gyümölcsöt termő, hazai erdőkben élő cserjéket ültetünk. A kiszáradt tujákat kiszedjük, az egészségesekhez nem nyúlunk. A tuja körrel párhuzamos, belső körben ültetjük el a bogyósokat, így megőrizzük a Körönd jellegzetes szerkezetét. Néhány év múlva csipkebogyó, bodza, fekete berkenye, húsos som, homoktövis, kökény és galagonya virágaiban és színes bogyóiban gyönyörködhetünk a Köröndön. A rovarokat és a madarakat pedig gazdagon terített asztal várja majd. A kör közepére egy török mogyoró fát ültetünk a mókusok kedvéért. – áll a gödöllői Arbo-park Facebook oldalán.

 

Mit lehet tudni a gödöllői Arbo-parkról?

 

A gödöllői Arbo-park bármely évszakban egy csodálatos élményt nyújthat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hisz ahogy telnek a hónapok, mindig egy új arcát mutatja nekünk. Babakocsival is könnyen bejárható az ösvényeken, melyeken át akár 5 km hosszú sétát is megtehetünk. A gyerekek számára modern játszótér és kisvasút is elérhető.

A gyermekek külön élvezik, hogy a különféle tisztások neveit táblával jelzik, melyeknek mind állatneve van, ilyen például a Bagoly-tisztás, ahol jobb időben a felnőttek lepihenhetnek a fából készült hullámpadokon, vagy a Mókus tisztás, ahol erdei fitneszeszközöket próbálhatunk ki. Az út menti táblákon a gyerkőcök találkozhatnak különféle játékos feladattal, kirakóval, amiken keresztül jobban megismerhetik az arborétum növény- és állatvilágát. A Süni tisztáson egy modern, erdő-vadászat tematikájú játszótér várja a gyerekeket.

A Gödöllői Kisvasút 2017-ben „látta meg a napvilágot”, melynek a Csemete rét-Játszótér (Süni tisztás) a két megállóhelye. 

A kisvasút célja az erdő népszerűsítése és bányagazdálkodási vasútjaink emlékének megőrzése, életben tartása. 

Aktuális menetrendét itt találod!

 

Milyen fejlesztés várható még a parkban?

Elsődleges cél a Völgy híd és a Völgyszínpad felújítása. A park területére motorik parkot (motoros képességeket fejlesztő parkot) és 2,5 hektáros kutyafuttatót is terveznek, illetve készül majd egy kiállítás az erdő élőlényeinek kommunikációjáról, egy fogadóközpont a bejáratnál és szabadtéri könyvtár is.

Önkéntesnek jelentkezni az Arbo-park Facebook oldalán lehetséges!

 


Közösségi média marketing Online marketing Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!