750 gyerek méretteti meg magát a gödöllői aquatlon rendezvényen: Gödöllőn rendezik meg az ország aquatlon döntőt!

Gödöllőn rendezik meg az ország legrangosabb triatlonos utánpótlás rendezvényét, a SPORT XXI Aquatlon Országos Bajnokságot

2023-04-26 09:44

750 gyerek fogja 2023.05.06-án megmérettetni magát az aquatlon országos döntő keretein belül Gödöllőn. Büszke lehet városunk a MATE-Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club által megrendezett eseményre, hiszen ez az ország legrangosabb triatlonos utánpótlás rendezvénye. 

Aquatlon Gödöllő

Mi az az aquatlon?

Az aquatlon egy multisportos állóképességi verseny, amely két szakágat ötvöz: az úszást és a futást. Az aquatlonban a versenyzők úszással kezdenek, általában medencében vagy nyílt vízen, majd áttérnek futásra, jellemzően egy nyomvonalon vagy közúti pályán. 

 

Az aquatlonokat gyakran a triatlonok kezdőbarát alternatívájának tekintik, amelyek pluszban egy kerékpáros részt is adnak az úszáshoz és a futáshoz. Az aquatlon egy jó lehetőséget is jelenthet a tapasztalt triatlonosok számára is, hogy gyakorolják az úszás-futás átmeneteiket, vagy teszteljék erőnlétüket egy rövidebb, gyorsabb tempójú versenyen. Az aquatlon versenyeket a világ különböző pontjain rendezik, és minden korosztályú és képességű sportoló nevezhet be.

 

Mit kell tudni a gödöllői aquatlon versenyről?

Újonc 1, Újonc 2, Gyermek és Serdülő korcsoportokban indulnak a gyerekek a gödöllői aquatlon versenyen, ami szakaszos jellegű lesz - már így is szép számmal jelentkeztek, de 2023.május 1-ig még lehet jelentkezni a sportorigo.com portálon. A szakaszos verseny jellegét a sportágak közötti pihenő idő adja, így tehát úgynevezett depó itt nem lesz. 

 

Az országos döntőn való indulás feltétele a regionális versenyeken történő egyesületi szintű részvétel a korábban meghatározott mértékben. Nevezni csak versenyengedéllyel rendelkező sportolóknak lehetséges, de ha kedvet kapott a gyermeked ehhez a sporthoz a MATE-GEAC Triatlon szakosztálya szeretettel várja őt is! 

 

A verseny menete (2023. 05.06. szombat)


9.30-tól úszás kezdete Gödöllői Városi és Térségi Uszoda 50m-es medence
14:00-tól Futás (Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club 400-as futópálya)

 

A nézőket is várják sok szeretettel a versenyen!

 

Információk: Hadházi Máté 70/319 3522; email: hadhazi.mate@geac.hu

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....