Bridgerton Magyarországon: Ha téged is rabul ejtett a Netflix híres sorozata a Bridgerton család, akkor érdemes lehet ellátogatnod Gödöllőre, ahol a Királyi Kastély biztosan el fog varázsolni!

Főoldal > Ez az a magyar város, ami a Bridgerton család világába repít téged

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez az a magyar város, ami a Bridgerton család világába repít téged


2023/07/26
NA

A Netflix által készített "Bridgerton" című sorozat az elmúlt évek egyik legnépszerűbb és legizgalmasabb kostümös drámája lett. A regényekből készült sorozat egy kitalált angol arisztokratikus család életét mutatja be a 19. század elején, ahol ármány és intrika, szerelem és romantika szőtték át a mindennapokat. De vajon tudtad-e, hogy van egy magyar város, amely közel áll ehhez a lenyűgöző világhoz? Ez a hely nem más, mint Gödöllő, Magyarország egyik gyöngyszeme.

Bridgerton Magyarország

A történelem és a romantika keveredése Gödöllőn

 

Gödöllő egy bájos kisváros Magyarország északkeleti részén, Budapesttől mindössze 30 kilométerre található. A település gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik, és a 18. és 19. században számos nemesi család élt és építtetett pompás épületeket a környéken. A legszebb és legismertebb közülük a Gödöllői Királyi Kastély, amely az osztrák–magyar Monarchia idején az uralkodó család kedvelt lakhelye volt, köztük a gyönyörű és sokat emlegetett Sisi királyné kedvence.


A kastély a 18. században épült barokk stílusban, majd később klasszicista és romantikus stílusú átalakításokon esett át. A későbbiekben a Habsburg család is felismerve a kastély szépségét és a környék nyugalmát, rendszeresen látogatta a helyet. Ez a történelmi környezet tökéletes háttér a Bridgerton családhoz hasonló történetek megidézéséhez.

 

A Gödöllői Királyi Kastély számos csodálatos helyiséget és kertet tartalmaz, amelyek méltóképpen képesek visszarepíteni az idelátogatókat a 19. század romantikus világába. Az épület dísztermi enteriőrjei, valamint a gyönyörű park és kertek minden látogatót elbűvölnek. A kastélyban számos program és kiállítás várja az érdeklődőket, így lehetőség van bepillantást nyerni az egykori uralkodók és nemesi családok életébe is – többek között szeptemberben érkezik ide a világ legnagyobb Sisi gyűjteménye, amit mindenképp érdemes lesz megtekinteni.

 

Gödöllői séták Bridgerton hangulatban

 

Gödöllő városa is elbűvölő és romantikus, így bármilyen sétád során érezheted a Bridgertonok világának varázsát. A belváros kis sikátorai és hangulatos kávézói ideálisak egy kellemes séta vagy egy romantikus vacsora eltöltéséhez. A városi park pedig tökéletes lehetőséget nyújt a pihenésre és az egymásra találásra.

 

Az Erzsébet királyné idején, 1870-ben épült kétszárnyú pálmaház a kastély felső parkjában található, ami jelenleg kertészetként működik és varázslatos hangulatot áraszt magából. A gödöllői sétánk alkalmával meglátogathatjuk a Tóth Pékséget is akár, ahol megízlelhetjük a környék legfinomabb töltött croissant-ját és matcha latte-ját, ahogy a videóban is láthatjuk – Bridgerton hangulat a javából! 

 

 

Gödöllő modern kori élete

 

A romantikus múlt és a történelmi kastély mellett Gödöllő egy modern város is. Az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül, és az infrastruktúra folyamatos fejlesztésével vált egy dinamikus és élhető helyszínné. Az itt élők és az ide látogatók is élvezhetik a város kulturális eseményeit, éttermeit, üzleteit és szórakozási lehetőségeit.

 

A turisták számára további érdekes látnivalók is várják őket a környéken. Például a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika, amely egy népszerű zarándokhely, vagy a Gödöllői Arborétum, amely egy festői botanikus kert.

 

A Bridgerton rajongók és azok, akik szeretnének egy kis romantikát csempészni az életükbe, mindenképpen látogassanak el Gödöllőre. Ez a varázslatos város egy igazi időutazás, amely képes visszarepíteni téged a múltba, és elragadni a romantika és a történelem varázsával. Egy sétával a Gödöllői Királyi Kastélyban és a parkban úgy érezheted magad, mintha a Bridgerton család világába léptél volna.


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!