Bridgerton Magyarországon: Ha téged is rabul ejtett a Netflix híres sorozata a Bridgerton család, akkor érdemes lehet ellátogatnod Gödöllőre, ahol a Királyi Kastély biztosan el fog varázsolni!

Ez az a magyar város, ami a Bridgerton család világába repít téged

2023-07-26 14:44

A Netflix által készített "Bridgerton" című sorozat az elmúlt évek egyik legnépszerűbb és legizgalmasabb kostümös drámája lett. A regényekből készült sorozat egy kitalált angol arisztokratikus család életét mutatja be a 19. század elején, ahol ármány és intrika, szerelem és romantika szőtték át a mindennapokat. De vajon tudtad-e, hogy van egy magyar város, amely közel áll ehhez a lenyűgöző világhoz? Ez a hely nem más, mint Gödöllő, Magyarország egyik gyöngyszeme.

Bridgerton Magyarország

A történelem és a romantika keveredése Gödöllőn

 

Gödöllő egy bájos kisváros Magyarország északkeleti részén, Budapesttől mindössze 30 kilométerre található. A település gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik, és a 18. és 19. században számos nemesi család élt és építtetett pompás épületeket a környéken. A legszebb és legismertebb közülük a Gödöllői Királyi Kastély, amely az osztrák–magyar Monarchia idején az uralkodó család kedvelt lakhelye volt, köztük a gyönyörű és sokat emlegetett Sisi királyné kedvence.


A kastély a 18. században épült barokk stílusban, majd később klasszicista és romantikus stílusú átalakításokon esett át. A későbbiekben a Habsburg család is felismerve a kastély szépségét és a környék nyugalmát, rendszeresen látogatta a helyet. Ez a történelmi környezet tökéletes háttér a Bridgerton családhoz hasonló történetek megidézéséhez.

 

A Gödöllői Királyi Kastély számos csodálatos helyiséget és kertet tartalmaz, amelyek méltóképpen képesek visszarepíteni az idelátogatókat a 19. század romantikus világába. Az épület dísztermi enteriőrjei, valamint a gyönyörű park és kertek minden látogatót elbűvölnek. A kastélyban számos program és kiállítás várja az érdeklődőket, így lehetőség van bepillantást nyerni az egykori uralkodók és nemesi családok életébe is – többek között szeptemberben érkezik ide a világ legnagyobb Sisi gyűjteménye, amit mindenképp érdemes lesz megtekinteni.

 

Gödöllői séták Bridgerton hangulatban

 

Gödöllő városa is elbűvölő és romantikus, így bármilyen sétád során érezheted a Bridgertonok világának varázsát. A belváros kis sikátorai és hangulatos kávézói ideálisak egy kellemes séta vagy egy romantikus vacsora eltöltéséhez. A városi park pedig tökéletes lehetőséget nyújt a pihenésre és az egymásra találásra.

 

Az Erzsébet királyné idején, 1870-ben épült kétszárnyú pálmaház a kastély felső parkjában található, ami jelenleg kertészetként működik és varázslatos hangulatot áraszt magából. A gödöllői sétánk alkalmával meglátogathatjuk a Tóth Pékséget is akár, ahol megízlelhetjük a környék legfinomabb töltött croissant-ját és matcha latte-ját, ahogy a videóban is láthatjuk – Bridgerton hangulat a javából! 

 

 

Gödöllő modern kori élete

 

A romantikus múlt és a történelmi kastély mellett Gödöllő egy modern város is. Az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül, és az infrastruktúra folyamatos fejlesztésével vált egy dinamikus és élhető helyszínné. Az itt élők és az ide látogatók is élvezhetik a város kulturális eseményeit, éttermeit, üzleteit és szórakozási lehetőségeit.

 

A turisták számára további érdekes látnivalók is várják őket a környéken. Például a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika, amely egy népszerű zarándokhely, vagy a Gödöllői Arborétum, amely egy festői botanikus kert.

 

A Bridgerton rajongók és azok, akik szeretnének egy kis romantikát csempészni az életükbe, mindenképpen látogassanak el Gödöllőre. Ez a varázslatos város egy igazi időutazás, amely képes visszarepíteni téged a múltba, és elragadni a romantika és a történelem varázsával. Egy sétával a Gödöllői Királyi Kastélyban és a parkban úgy érezheted magad, mintha a Bridgerton család világába léptél volna.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...