A legfontosabb gasztronómiai online marketing tudnivalók- Hogyan népszerűsítsd éttermed?- Weboldal és közösségi média jelenlét

A legfontosabb tudnivalók a gasztronómiai online marketingben

2022-01-25 13:34

A gasztronómiai online marketing elengedhetetlen ahhoz, hogy egy étterem hosszútávon sikeresen működjön. Napjainkban olyan telített a piac, hogy nehéz feladatot okozhat kitűnni az éttermek sokaságából. Ehhez azonban minden téren fontos a kiemelkedő teljesítmény, többek között a gasztronómiai online marketingben is.

 

 

 

Gasztronómiai online marketing

      

Weboldal gasztronómiai online marketing szempontból

    

A gasztronómiai online marketing már csak azért is elengedhetetlen, hiszen digitalizált világunkban az emberek többsége online keresi azt, hogy melyik étterembe látogasson el és mit fogyasszon. Így tehát kulcsfontosságú a szerepe egy igényes, jól átlátható, könnyen használható, vizuálisan szép weboldalnak, mely hűen tükrözi az étterem arculatát. Fontos, hogy a látogató könnyedén megtalálja az étlapot weboldalunkon, ha túlságosan nehezen navigálható, akkor potenciális vendégeket veszíthetünk. Emellett ugyanígy fontos az egyszerű megközelíthetőség, a cím jól láthatósága, pozitív érzést kelt az emberekben, ha térképet is rendelünk hozzá.

 
A weboldal az étterem arcaként funkcionál, hiszen általában ezt nézik meg előszőr és ez alapján alkotnak véleményt. Gasztronómiai online marketing szempontól fontos tehát, hogy a weboldal letisztult legyen, megtalálható legyen rajta az étterem logója és ugyanazon színekben játsszon. Tehát, mint az étterem online vászonra veszített képeként fessen.  

 

Mivel sokan okostelefonjuk használatával keresik fel az éttermet, így érdemes a weboldalt okostelefon kompatibilisként tervezni.  

 

 

Közösségi média gasztronómiai online marketing szempontból

 

A gasztronómiai online marketing egyik alapköve a közösségi média. A meglehetősen jelentős mennyiségű konkurencia miatt törekedni kell arra, hogy ezen a téren is kitűnjünk a tömegből. Ugyanakkor pedig manapság már elengedhetetlen a közösségi platformokon való jelenlét. Vannak, akik elsősorban nem is a weboldalt, hanem az étterem közösségi oldalát keresik fel. Elsősorban azt kell megállapítani, hogy melyek azok a platformok, amelyek a leginkább megfelelnek éttermünk bemutatására és a fogyasztókkal való kommunikációra. Ezek, mivel ételekről van szó, leginkább a kép és videó alapú közösségi média oldalak, így a Facebook, az Instagram, illetve esetlegesen a TikTok. 

 

Fontos gasztronómiai online marketing okokból, hogy kiaknázzuk ezen közösségi oldalak adta lehetőségeket. Az ételrendelős applikációk elterjedésével sokan inkább a házhoz rendelés mellett döntenek. Facebook/ Instagram ondalunk segítségével azonban képesek vagyunk átadni az étterem élményt különböző képek és videók használatával, így ösztönözve a felhasználókat arra, hogy inkább látogassanak el hozzánk. Fontos megemlíteni a jó minőségű képek használatát is. Ezen oldalak segítségével egyszerűen tudunk magunkról információkat nyújtani és a vendég visszacsatolásokra is megannyi a lehetőség. Az Instagram még úgymond ingyen reklámot is rejt magában, hiszen a felhasználók megtudnak jelölni helyszíneket. Így, ha eléggé „instagramolható” az éttermünk szebbnél szebb fogyasztói képek születhetnek, melyek emberek sokaságához jutnak el, ezáltal népszerűsítve éttermünket.

 

Használhatunk fizetett Instagram és Facebook hirdetéseket is a gasztronómiai online marketing részeként. 

 

Összességében tehát a gasztronómiai online marketing nem egy egylépéses egyszerű feladat, így ajánlott szakemberekhez fordulni.  Amennyiben nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, alapos és precíz szakembert keresel erre a feladatra, fordulj bizalommal Máté Balázshoz. További részletekért: étterem online marketing tanácsadás

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...