Suga Paulina főzésnélküli túrógombóc receptje

Főzés nélküli túrógombóc – ez tuti nem esik szét!

2022-09-05 21:53

A főzés nélküli túrúgombócokban az a legjobb, hogy szép marad a formájuk, nem esnek szét és ha lehet, még könnyedebbek állagra! Hamar megvannak, akár egy vendégfogadásra is alkalmasak, hisz mindenki szereti, sőt, még az alapanyagokra sem kell egy vagyont költenünk!

Suga Paulina recept

Hozzávalók


•    500g tej 
•    150g búzadara 
•    90g cukor 
•    2zacs. vaníliás cukor
•    500g túró 
•    1/2 citromhéj
•    120g zsemlemorzsa

 

Tejben megfőzzük a búzadarát jó sűrűre, majd félrehúzzuk és elkeverjük benne a cukrot is. Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a túrót és a citromot is. Gombócokat formázunk, amit a pirított zsemlemorzsában megforgatunk. Kész is! Tálalhatjuk a jól megszokott porcukros tejföllel vagy akár eperszósszal. 

 

Tipp


•    zsemlemorzsa hamar ég, amíg hűl a dara addig érdemes elkészíteni. Ha félkész lekapcsolom alatta a tűzhelyet, aztán készre kevergetem. Felhasználásig egy tányérra terítem, hogy ne piruljon tovább.
•    a képen lévő gombócok 20 és 30 grammosak
 

Paulinát itt és itt tudod követni!

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....