Hozzávalók
• 500g tej
• 150g búzadara
• 90g cukor
• 2zacs. vaníliás cukor
• 500g túró
• 1/2 citromhéj
• 120g zsemlemorzsa
Tejben megfőzzük a búzadarát jó sűrűre, majd félrehúzzuk és elkeverjük benne a cukrot is. Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a túrót és a citromot is. Gombócokat formázunk, amit a pirított zsemlemorzsában megforgatunk. Kész is! Tálalhatjuk a jól megszokott porcukros tejföllel vagy akár eperszósszal.
Tipp
• zsemlemorzsa hamar ég, amíg hűl a dara addig érdemes elkészíteni. Ha félkész lekapcsolom alatta a tűzhelyet, aztán készre kevergetem. Felhasználásig egy tányérra terítem, hogy ne piruljon tovább.
• a képen lévő gombócok 20 és 30 grammosak