A fosztogató bandát elfogták Gödöllőn

Elfogták a rendőrök a gödöllői fosztogató bandát: szinte gyerekek még!

2022-11-28 20:04

A fiatalokból álló bandát sikeresen elfogta a gödöllői rendőrség: a banda tagjainak többsége kiskorú. A fiatal fiúk szeptember óta fosztogattak Gödöllőn és környékén, úgy tűnik, mostanra vége a bűncselekmény sorozatnak. 

Elfogták a rendőrök a gödöllői fosztogató bandát

Az első bejelentés szeptemberben érkezett

Az első bejelentés a rendőrség felé 2022 szeptemberében történt, Kistarcsáról telefonáltak, ugyanis egy parkoló kisbuszt törtek fel, amiből elloptak három országúti versenybringát, akkumulátort, ruhákat és sportfelszereléseket, a kár körülbelül 1,5 millió forintot jelentett. – írja a hvg.hu. 

A feltörések lavinaként indultak meg ez az eset után, melyekhez mindig társultak lopások is: az elkövetők hol kevesebb, hol több sikerrel jártak. Volt, hogy csak egy bicskát tudtak ellopni, de sajnos olyan eset is történt, amikor egy konkrét autóval elhajtottak a fiatalok. 

 

Az elkövetők életkora megdöbbentő

Az elkövetők novemberi elfogásukig összesen 11 bűncselekményt követtek el, de ami ennél is elszomorítóbb, az a fiúk életkora: 14, 15, 17 és 18 évesek. 

 

A fiatal tettesek mindent beismertek

A fiatalokat novemberi elfogásukkor kihallgatták és kutatást is tartottak náluk. Az ellopott tárgyak egy részét megtalálták a rendőrök, melyeket le is foglaltak. A fiúk mindet bevallottak, azt is elmondták, hogy a lopott holmit egymás között elosztották testvériesen. Nem ellenkeztek semmiben, egységesen bevallották a történteket.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a fiúkkal szemben lopás és jármű önkényes elvétele miatt folytat eljárást. 
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...