Fedezzük fel hazánk gyönyörű tájait, ismerjük meg a kilátókat is, köztük a mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolnát, amely idén elnyerte Az Év Kilátója díjat!

Mogyoród büszkesége - az Év kilátója díjat a Szent László Kilátó-Kápolna vitte haza

2023-10-31 12:52

Gödöllő és környéke lakosai számára büszkeség okot ad az idei év, hiszen a Gödöllő szomszédságában található mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolna elnyerte az Év Kilátója Díjat. Ezt az elismerést immár negyedik éve szavazás útján választják ki, és idén ez a kilátó vette el az elsőséget.

Év Kilátó Díj 2023

Év kilátó díja: a mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolna

 

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta, hogy a 2002-ben épült kilátó idén 2002 szavazatot kapott a közönségtől. A kormány szerepe az aktív turizmus támogatásában kiemelkedő fontosságú, és ennek érdekében létrehoztak számos turisztikai látnivalót, beleértve kilátókat, turistaházakat és kerékpárutakat. Azonban a létesítmények csak akkor fejtik ki igazi hasznosságukat, ha a közönség tud róluk. Az Év turistaháza és Év kilátója versenyeket az államtitkárság indította el annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét a leglátványosabb turisztikai helyszínekre.

 

Az Év Kilátója korábbi díjazottjai 

 

A remény az, hogy ez az elismerés növelni fogja a látogatók számát a Gödöllői-dombságon található kilátónál és a hozzá tartozó tanösvényen. Az Év Kilátója verseny korábbi győztesei közé tartozik a balatonboglári Gömbkilátó, a Tisza-tavi Bölömbika kilátó, amely csak vízen megközelíthető, valamint a Lillafüreden található Zsófia kilátó.
Az idei Év Kilátója és Év Turistaháza díj nyerteseit október 6-ig lehet kiválasztani szavazással az Aktív Magyarország által harmadik alkalommal meghirdetett pályázaton.

 

A Gödöllői-dombság népszerűsítésében reménykednek

 

Mogyoród és környéke lakosai tehát büszkék lehetnek, hogy a Szent László Kilátó-Kápolna idén elnyerte az Év Kilátója címet. Reméljük, hogy ez az elismerés vonzóbbá teszi ezt a csodálatos helyet a Gödöllői-dombságon, és sokan látogatni fogják. 


Az idei kiránduló szezonban ne hagyjuk ki, hogy felfedezzük Magyarország legszebb kilátóit, és talán a Szent László Kilátó-Kápolna is felkerül az utazási bakancslistánkra. Aki pedig kedvet kapott a látogatáshoz, egyszerűen megközelítheti a kilátót, legyen szó a helyi HÉV-állomásról vagy autóval érkezve.

 


Kép forrása: https://mogyorod.kornyeke.hu/ 
Cikk forrása: https://greendex.hu/ 
 

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....