Fedezzük fel hazánk gyönyörű tájait, ismerjük meg a kilátókat is, köztük a mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolnát, amely idén elnyerte Az Év Kilátója díjat!

Főoldal > Mogyoród büszkesége - az Év kilátója díjat a Szent László Kilátó-Kápolna vitte haza

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mogyoród büszkesége - az Év kilátója díjat a Szent László Kilátó-Kápolna vitte haza


2023/10/31
NA

Gödöllő és környéke lakosai számára büszkeség okot ad az idei év, hiszen a Gödöllő szomszédságában található mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolna elnyerte az Év Kilátója Díjat. Ezt az elismerést immár negyedik éve szavazás útján választják ki, és idén ez a kilátó vette el az elsőséget.

Év Kilátó Díj 2023

Év kilátó díja: a mogyoródi Szent László Kilátó-Kápolna

 

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta, hogy a 2002-ben épült kilátó idén 2002 szavazatot kapott a közönségtől. A kormány szerepe az aktív turizmus támogatásában kiemelkedő fontosságú, és ennek érdekében létrehoztak számos turisztikai látnivalót, beleértve kilátókat, turistaházakat és kerékpárutakat. Azonban a létesítmények csak akkor fejtik ki igazi hasznosságukat, ha a közönség tud róluk. Az Év turistaháza és Év kilátója versenyeket az államtitkárság indította el annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét a leglátványosabb turisztikai helyszínekre.

 

Az Év Kilátója korábbi díjazottjai 

 

A remény az, hogy ez az elismerés növelni fogja a látogatók számát a Gödöllői-dombságon található kilátónál és a hozzá tartozó tanösvényen. Az Év Kilátója verseny korábbi győztesei közé tartozik a balatonboglári Gömbkilátó, a Tisza-tavi Bölömbika kilátó, amely csak vízen megközelíthető, valamint a Lillafüreden található Zsófia kilátó.
Az idei Év Kilátója és Év Turistaháza díj nyerteseit október 6-ig lehet kiválasztani szavazással az Aktív Magyarország által harmadik alkalommal meghirdetett pályázaton.

 

A Gödöllői-dombság népszerűsítésében reménykednek

 

Mogyoród és környéke lakosai tehát büszkék lehetnek, hogy a Szent László Kilátó-Kápolna idén elnyerte az Év Kilátója címet. Reméljük, hogy ez az elismerés vonzóbbá teszi ezt a csodálatos helyet a Gödöllői-dombságon, és sokan látogatni fogják. 


Az idei kiránduló szezonban ne hagyjuk ki, hogy felfedezzük Magyarország legszebb kilátóit, és talán a Szent László Kilátó-Kápolna is felkerül az utazási bakancslistánkra. Aki pedig kedvet kapott a látogatáshoz, egyszerűen megközelítheti a kilátót, legyen szó a helyi HÉV-állomásról vagy autóval érkezve.

 


Kép forrása: https://mogyorod.kornyeke.hu/ 
Cikk forrása: https://greendex.hu/ 
 


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!