Erzsébet napi színes programok a gödöllői kastélyban

Főoldal > Erzsébet nap a gödöllői Királyi Kastélyban – színes programokkal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Erzsébet nap a gödöllői Királyi Kastélyban – színes programokkal


2022/11/06
NA

Sissi legboldogabb éveit Gödöllőn töltötte, névnapját is rendszeresen itt tartotta meg. Ezt a hagyományt eleveníti fel és viszi tovább a gödöllői Királyi Kastély november 19-én színes programokkal és megemlékezésekkel.

Gödöllői Királyi kastély

Fáklyás felvonulás a szeretetett Sissiért

Mivel Erzsébet királyné legkedveltebb helye Gödöllő lett és a kastély területe, így névnapját is rendszeresen itt ünnepelte meg, ami hamar a legnagyobb ünnep lett Gödöllőn. A helyiek szerenáddal és fáklyás felvonulással köszöntötték fel szeretett királynéjukat. A királyné köztudottan szerette a cigány zenét, így a kastélyba is a névnapján többször hívott meg cigány muzsikosokat. Erzsébet napin a kastélyban ünnepi vacsorát tartottak, herendi porcelán készletből ettek. Nem akármilyen étkészletek voltak ezek: a Herendi Porcelánmanufaktúra Ferenc József rendelésére készített különleges, úgynevezett Gödöllő-mintás motívumokat, amiket kifejezetten Erzsébetnek szántak. 

 

Gödöllő őrzi Erzsébet királyné emlékét

Gödöllő az Erzsébet királyné kultusz magyarországi központja, sok minden fűződik az egykori Sissi nevéhez; parkok, szálloda, szobor, éttermek. A Királyi Kastély pedig fő helyszíne az emlékeinek, hogyan élt ő egykor családjával Gödöllőn és beláthatunk a kiálltásokon, tárlatvezetéseken keresztül sok apró részletbe is az életével kapcsolatosan. Évről évre méltó programokkal és eseményekkel várja a kastély Erzsébet királyné, a királyi család és ezen történelmi korszak kedvelőit, rajongóit. Idén legközelebb november 19-én, Erzsébet napon emlékeznek meg a királynéra.

 

Erzsébet napi programok a Királyi Kastélyban
2022. november 19.

11:00-kor és 14:00-kor Élményséta Erzsébet királynéval

Különleges kosztümös tárlatvezetés a kastélyban. Hogyan élt Gödöllőn a királyi család? Mennyiben volt más az itteni élet, mint Budán vagy Bécsben? És vajon miért szerette ennyire Erzsébet királyné az itt-tartózkodást? Különleges tárlatvezetésünk során „Őfelsége” vendégeként járhatja be a királyi lakosztályokat, ahol sok más érdekesség mellett a fenti kérdésekre is választ kaphat.

Belépőjegyek:

felnőtt:  4900 Ft

diák:  3200 Ft

családi: 9800 Ft

Időtartam: 80 perc

Javasolt korhatár: 12 éven felülieknek ajánljuk

 

10:30-kor Erzsébet nyomában családi vezetés

A túra során látogatást teszünk Erzsébet királyné egykori lakosztályának szobáiban és utánajárunk, hogy milyen tevékenységeket kedvelt Gödöllőn. Mely kedvenc állatait hozta magával ide, Gödöllőre? Milyen sportágakat gyakorolt a kastélyban? Az interaktív vezetés során lehetőség nyílik megismerni a királyné életét.
A programot óvodás kortól 10 éves korig ajánljuk a gyermekeknek!

A programra csoportonként max. 15 főt tudunk fogadni.

A program részvételi díja:

családi belépő (2 felnőtt max. 3 gyerek): 8.500 Ft

felnőtteknek: 3.200 Ft/fő

gyermekeknek (diák) belépőjegy 3-18 éves korig: 2200 Ft/fő

Kérjük, hogy előzetesen regisztráljanak a programra 2022.11.18. 12:00-ig a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu e-mail címen vagy a 06 30 396 5476-os, a 06 70 669 3320-as, vagy a 06 70 669 5094-es telefonszámok egyikén.

 

10:30-15:00 Időutazás frizurák segítségével

A BKSZC Erzsébet Királyné Szépészeti Technikumának fodrásztanulói Erzsébet királyné korát idéző frizurákkal kedveskednek kicsiknek és nagyoknak.

A programra minden érdeklődőt szeretettel várunk, a programon a részvétel ingyenes. A program helyszíne a kastélyban található Tourinform irodával szemben lesz.

 

Az én Sisim

Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében

Időszaki kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban 2022. szeptember 10-től

A magyarországi Erzsébet királyné-kultusz központjaként működő Gödöllői Királyi Kastélyban idén különleges meglepetéssel készültünk a Sisi-rajongóknak. A számos muzeális kincset felvonultató állandó és időszaki kiállítások sora után a főszerepet most a gyűjtőknek szántuk. Pályázat keretében találtuk meg azokat a jelentkezőket, akik szívesen megmutatnák a nagyközönségnek gyűjtőszenvedélyük legszebb, legérdekesebb darabjait.

 

Új kiállításunkon a gyűjtők személyes, mai történetei mellett kitekintést nyerhetünk a hazai Erzsébet-kultusz kialakulásának állomásaira is.

Jegyár:

Felnőtt                                                                                            4200 Ft

Kedvezményes                                                                              2600 Ft

Családi jegy                                                                                   9900 Ft

 

A fenti jegyárak az állandó kiállítást és az időszaki kiállítást tartalmazzák.

 

Forrás: https://kiralyikastely.hu/


Közösségi média marketing Online marketing Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!