Csodás programokkal vár a Gödöllői Királyi Kastély!

Főoldal > Varázslatos hangulatú karácsonyra hív minket a Gödöllői Királyi Kastély december 28-án

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Varázslatos hangulatú karácsonyra hív minket a Gödöllői Királyi Kastély december 28-án


2022/12/25
NA

A Gödöllői Királyi Kastély idén sem fukarkodik a programokkal Erzsébet királyné kedvenc ünnepén, karácsonykor. Múltidéző programok sokasága fogadja a családokat: a királyi udvar szokásait és az etikett szabályait ismerhetjük meg és tehetjük próbára magunkat, az udvari bálok táncait is megtanulhatjuk, illetve Erzsébet királyné fogadásán is részt vehetünk. A gödöllői lakosoknak kedvezményes jegyárakkal!

Gödöllői Királyi kastély

Sissi és a karácsony szeretete 

Erzsébet királynéról köztudott volt, hogy nagyon szerette a karácsony ünnepét. A karácsonyok bensőséges, családi hangulatban teltek Gödöllőn, Sissi csodás hangulatot teremtett a kastélyban. A 9 méter magas díszteremben állíttatta fel a plafonig érő karácsonyfát, melyben díszítésében maga a királyné is segédkezett, úgyszintén a fa alá rakott ajándékok vásárlásában is. Sissi számára az ünnepek egyenlőek voltak a jótékonykodással, karácsony idején támogatta többek között a gyermekkórházat, esténként pedig képeskönyveket csináltak udvarhölgyeivel, amiket elküldtek a gyermekkórház kis betegei részére. A gödöllői felsőkert egyik részében mesterséges korcsolyapályát csináltatott lánya, Mária Valéria számára, aki rengeteg időt töltött barátnőjével a pályán.

 

Erzsébet királyné karácsonya a Gödöllői Királyi Kastélyban

December 28-án a Gödöllői Királyi Kastély minden korosztály számára érdekes programokkal készül. Meghitt, ünnepi hangulatban különféle játékokon is részt vehetünk, többek között egy pecsétgyűjtős játék is fog zajlani aznap. „Találkozhatunk” Erzsébet királynéval és udvarhölgyeivel, a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Egyesület tagjai korabeli viseletben idézik meg a múltat és a segítségükkel a korabeli táncok rejtelmeibe is betekinthetünk. 

 

 

Kreatívkodásra és kézműveskedésre is lesz lehetőség: a lovardában ajándéktárgyakat készíthetnek mindezt környezetbarátan, míg a mozogni vágyó legkisebbek a Kezes-Lábas Játszóház játékaival szórakozhatnak.  

 

A napot a pecsétgyújtős játék sorsolása zárja, majd a Top Dance Company táncegyüttese mutat be egy koreográfiát az Elizabeth c. musicial egyik zenéjére, illetve egy családi meseelőadást is megnézhetünk a Diótörő előadása keretein belül. 

 

Programok idő szerint:

 

10.00-14.30: pecsétgyűjtő játék zajlik az állandó kiállításban, Az én Sisim- Gyűjtők és gyűjtemények bűvöletében c. időszaki kiállításban, valamint a Lovardában
10.00-14.30 : Kézműves tárgyalkotó tevékenység a Lovardában
10.00-14.30: Kezes-Lábas Játszóház ügyességi játékai a Lovardában
10:30-11:00: Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány vezetésével történelmi társastáncok tanítása a Díszteremben.
11:00-13.00 : Erzsébet királyné cercle-t tart a Díszteremben
13.00-13.30: Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány vezetésével történelmi társastáncok tanítása a Díszteremben.
14.30: A pecsétgyűjtő játék vége.
14:40-től Top Dance Company (Tóth Péter) táncosainak előadása
14:50-től Erzsébet királyné jelenlétében a pecsétgyűjtő játék sorsolása a Lovardában.
15.00-kb. 15.45: A Flautone Quartett „Diótörő” c. előadása a Lovardában.
15.30: Program vége.


Belépőjegyek ára:


óvodásoknak (2-6 éves korig): 1.800 Ft/fő
iskolásoknak (6-18 éves korig): 2.800 Ft/fő
felnőtteknek: 4.600 Ft/fő
családoknak (2 felnőtt, max. 3 gyerek): 11.500 Ft

 

A programra szóló belépőjegyekkel látogatható az állandó kiállítás, a lovarda és Az én Sisim- Gyűjtők és gyűjtemények bűvöletében c. időszaki tárlat.

 

Belépőjegyek gödöllői lakcímkártyával rendelkezők részére:

Belépőjegyek ára:
óvodásoknak (2-6 éves korig): 900 Ft/fő
iskolásoknak (6-18 éves korig): 1.400 Ft/fő
felnőtteknek: 2.300 Ft/fő
családoknak (2 felnőtt, max. 3 gyerek): 5.750 Ft

 

A programra szóló belépőjegyekkel látogatható az állandó kiállítás, a lovarda és Az én Sisim- Gyűjtők és gyűjtemények bűvöletében c. időszaki tárlat.
Belépőjegy csak a bábelőadásra: 1.000 Ft/fő
 

Gödöllői lakosoknak a teljes programra külön kedvezményes belépőjegy váltható.
További információ: www.kiralyikastely.hu • informacio@kiralyikastely.hu • Tel.: 06 28 410 124

 

Forrás: kiralyikastely.hu
 


Közösségi média marketing Múlt Online marketing Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!