Erzsébet-bált rendez Gödöllő

fooldal > Erzsébet-bált rendez Gödöllő

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Erzsébet-bált rendez Gödöllő


2012/04/11

Erzsébet királyné szellemiségét idéző, a budapesti Operabálhoz, illetve a balatonfüredi Anna-bálhoz hasonló nagyszabású rendezvényre készül Gödöllő városa: az első Erzsébet-bált november 17-én rendezik a királyi kastély felújított lovardájában. A jótékony célú bál bevételét koraszülöttmentésre, a Peter Cerny Alapítványnak ajánlják fel.

Erzsébet-bál Gödöllő

Péterfi Csaba, a város polgármesteri hivatala kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint a bál a „Híres hölgyek Gödöllőn” elnevezésű tematikus év záróeseménye lesz, és több szempontból sem véletlen, hogy épp most rendezik meg először. Egyrészt idén emlékeznek meg Erzsébet királyné születésének 175. évfordulójáról, másrészt 145 évvel ezelőtt kapta meg a királyi pár koronázási ajándékként a gödöllői kastélyt.


"Elegáns, de nem hivalkodó, a méltán híres és közkedvelt Operabálhoz, illetve a balatonfüredi Anna-bálhoz hasonló mulatságra készül a város" – mondta Péterfi Csaba. Közlés szerint a várossal, illetve a királyi kastéllyal régóta jó kapcsolatot ápoló Herendi Porcelán Manufaktúra kézzel festett porcelán szervizzel emeli majd az est fényét, mint ahogy a tematikus évek kapcsán immár hagyományosan különleges tortákkal jelentkező helyi Solier cukrászda is képviselteti magát a bálon. Ezúttal Mária Terézia, Erzsébet királyné és Mária Valéria tortákat juttat desszertként a bálozók asztalára.


A menüről egyelőre csak annyit tudni, hogy az ételek egy részét a gödöllői királyi szakácskönyv receptjei alapján készítik, míg az innivalók között az év borászainak nedüi kapnak hangsúlyos szerepet.


A hagyományteremtő szándékkal tervezett esemény programját ismert opera- és operetténekesek fellépése színesíti, de különleges divatbemutatóra is számíthat a nagyérdemű: Erzsébet királyné 12 ruháját csodálhatják majd meg (a ruhaköltemények az osztrák testvérváros, Bad Ischl kiállításáról érkeznek), és a bál vendége lesz Bad Ischlen kívül az Anna-bálok szervezője, Balatonfüred is.

 

Az első gödöllői Erzsébet bálról az érdeklődők a www.erzsebetbal.hu oldalon találnak további információkat.

Hello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!