Gödöllőre érkezik két kiváló művész Nőnap alkalmából: Dolhai Attila és Szomor György koncert a Királyi Kastélyban

Nőnapi koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban: Dolhai Attila és Szomor György elképesztő koncertje

2024-01-16 20:30

A 2024. március 6-án megrendezendő Nőnapi koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban kivételes élményt ígér mindazoknak, akik szeretnék egyedi és emlékezetes módon megünnepelni a nemzetközi nőnapot. A két kiváló művész, Dolhai Attila és Szomor György, a magyar zenei és színházi élet két elismert alakja, közösen lépnek fel, hogy elvarázsolják a közönséget. Ebben a cikkben közelebbről is megvizsgáljuk a két művész pályafutását és különleges kapcsolatát.

Dolhai Attila Nőnapi koncert

Szomor György: a zene és színház mestere

Szomor György neve szinte egybeforrt a Budapesti Operettszínház életével és színpadával. A művész impozáns karriert futott be, alakítva olyan ikonikus karaktereket, mint Ferencz József az "Elisabeth"-ben vagy Lőrinc barát a "Rómeó és Júlia"-ban. Az őszinte és érzelmekkel teli alakításai, mint Gerald O'Hara az "Elfújta a szél"-ben vagy Torda táltos a "Veled, Uram!"-ban, örökre beírták nevét a magyar színháztörténetbe.

 

Az Operettszínházban eltöltött évei alatt Szomor György megszerezte a közönség szívét és elismerését olyan szerepekben, mint Monte Cristo Grófja, Radames az "Aida"-ban, vagy Billy Flynn a "Chicago"-ban. A művész új kihívásokra is nyitott volt, és olyan produkciókban is szerepet vállalt, mint a "Hair", "80 nap alatt a Föld körül" vagy éppen a "La Mancha lovagja".

 

Dolhai Attila: mindenki kedvenc Rómeója

Dolhai Attila az országos ismertség kapuját a 2003-ban bemutatott "Mozart!" címszerepe nyitotta meg számára a Budapesti Operettszínházban. A fiatal tehetség már tanulmányai alatt elnyerte a közönség tetszését, és egy évvel később már Rómeóként szerepelt Gérald Presgurvic sikermusicaljében, a "Rómeó és Júlia"-ban. Ez a 10 éven át tartó alakítás meghatározóvá vált a művész pályafutásában.

 

Dolhai Attila repertoárját azonban nemcsak az operett gazdagította. Az évek során számos sikeres előadásban játszott, mint például a "Cigányszerelem", "Viktória és a Csókos asszony", "Bajadér", "Csárdáskirálynő", "Chicágói hercegnő" vagy a "Luxemburg grófja". Az István, a királyban való visszatérése a musicalek világába tovább mélyítette a művész színpadi sokszínűségét.

 

2018-ban Koppány szerepe az István, a király című rockoperában egy újabb szenvedélyt hozott el az életébe - a rockzenét. Napjainkban a könnyűzene iránti vágya felfrissítette alkotói szellemét, és miközben a színház továbbra is fontos szerepet játszik életében, a könnyűzene is elengedhetetlen részévé vált.

 

A Gödöllői Királyi Kastély Nőnapi koncertje felejthetetlen lesz

A Nőnapi koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban 2024. március 6-án 19:00 órakor minden bizonnyal felejthetetlen élményt ígér. Dolhai Attila és Szomor György kivételes tehetségükkel és sokszínűségükkel együtt alkotnak egy olyan duót, amely méltó emléket teremt a nőnap ünnepére. A koncert alkalmával a közönség belemerülhet a két művész lenyűgöző előadásaiba, és egy olyan este részese lehet, amely a zene és a színház harmóniáját hozza el a kastély falai közé.

Jegyek még ITT kaphatóak!

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...