Itt nézd a csillaghullást!

Főoldal > Érkezik az év leglátványosabb csillaghullása: innen fogod a legjobban látni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Érkezik az év leglátványosabb csillaghullása: innen fogod a legjobban látni!


2022/07/22
NA

A legismertebb fényes meteorraj, a Perseidák idén július 23 és augusztus 20 között lesznek láthatóak, ennek csúcsa augusztus 13-án történik meg. Összegyűjtöttünk pár helyet országszerte, ahonnan tökéletesen tudjuk csodálni őket!

Csodás kilátás

Szada, Margita, Trianoni emlékmű

 

A Gödöllő és környékén lakóknak nem kell messzire menniük, hisz Szadán a Trainoni emlékműnél tökéletes helyünk lehet a csillaghulláshoz. 
A település apró, de vannak látnivalói, az emlékmű mellett is: lehet túrázni a Margitán és meg lehet csodálni a Székely Kertet is.

 

 

Galyatető, Galya-kilátó


Az Oeszágos Kéktúra vonalán, a 955 méter magas Péter hegyesén található Galya-kilátó a turisták kedvelt látógatóhelye. Szuper a kilátás az égboltra, bátran ajánljuk ezt a helyet is!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Csodás Magyarország (@csodasmagyarorszag) által megosztott bejegyzés

 

Budapest, Normafa

 

Budapesten számtalan lehetőség nyílik a legszebb panorámás helyekből, ahonnan csodásan látszódnak a csillagok, de most egyet emelünk ki. A Normafát nem kell bemutatni, hisz egész évben rengetegen látogatják. A csillagnézők ellepik a helyet júliusban, augusztusban, hisz innen a budai hegyekre is rálátunk és a városra is. 

 

 

Tatabánya, Turul emlékmű

 

A Turul szobor 1907 óta található a Tatabánya fölött álló mészkőszirten. A szobrot Európa egyik legnagyobb madárszobraként tartják számon, ami nem meglepő, hisz messziről kivehető a turulmadár alakja, és egyben a város jelképe is.
A város közelében élőknek szuper lehetőség a csillagnézésre ez a kilátó!

 


 

Hello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!