Itt nézd a csillaghullást!

Főoldal > Érkezik az év leglátványosabb csillaghullása: innen fogod a legjobban látni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Érkezik az év leglátványosabb csillaghullása: innen fogod a legjobban látni!


2022/07/22
NA

A legismertebb fényes meteorraj, a Perseidák idén július 23 és augusztus 20 között lesznek láthatóak, ennek csúcsa augusztus 13-án történik meg. Összegyűjtöttünk pár helyet országszerte, ahonnan tökéletesen tudjuk csodálni őket!

Csodás kilátás

Szada, Margita, Trianoni emlékmű

 

A Gödöllő és környékén lakóknak nem kell messzire menniük, hisz Szadán a Trainoni emlékműnél tökéletes helyünk lehet a csillaghulláshoz. 
A település apró, de vannak látnivalói, az emlékmű mellett is: lehet túrázni a Margitán és meg lehet csodálni a Székely Kertet is.

 

 

Galyatető, Galya-kilátó


Az Oeszágos Kéktúra vonalán, a 955 méter magas Péter hegyesén található Galya-kilátó a turisták kedvelt látógatóhelye. Szuper a kilátás az égboltra, bátran ajánljuk ezt a helyet is!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Csodás Magyarország (@csodasmagyarorszag) által megosztott bejegyzés

 

Budapest, Normafa

 

Budapesten számtalan lehetőség nyílik a legszebb panorámás helyekből, ahonnan csodásan látszódnak a csillagok, de most egyet emelünk ki. A Normafát nem kell bemutatni, hisz egész évben rengetegen látogatják. A csillagnézők ellepik a helyet júliusban, augusztusban, hisz innen a budai hegyekre is rálátunk és a városra is. 

 

 

Tatabánya, Turul emlékmű

 

A Turul szobor 1907 óta található a Tatabánya fölött álló mészkőszirten. A szobrot Európa egyik legnagyobb madárszobraként tartják számon, ami nem meglepő, hisz messziről kivehető a turulmadár alakja, és egyben a város jelképe is.
A város közelében élőknek szuper lehetőség a csillagnézésre ez a kilátó!

 


 

Legfrissebb cikkek


5 kisvasutas kirándulási lehetőség Magyarországon- a gyerekek imádni fogják!
Magyarország ezer csodát rejt magában, számtalan kirándulás lehetőséggel, melyeket bejárhatunk gyalog, biciklivel, autóval, de akár fel is ülhetünk egy erdei kisvasútra, megpihenve, csodálva a környezetet, és nem mellesleg a gyerekek is imádják. Válogatásukban bemutatunk 5 lehetőséget hazánkban, ami garantáltan élvezetes lesz. 
Fergeteges augusztusi parkmozi a Gárdonyi téren!
Augusztusban ismét itt a B32 Parkmozi, a Gárdonyi téren! Az idei téma „igaz történetek” néven fut, amik egyszerre lebilincselnek, magával ragadnak és a tudat, hogy megtörtént dolgot nézünk, még inkább izgalmassá teszi! Gyertek, szuper lesz, a popcornt a parkmozi biztosítja, ami benne van a jegy árában!
Ezek a legszuperebb Duna-parti éttermek – ki kell próbálnod!
Használjuk ki a nyár utolsó hónapját, és látogassunk el ezekre a helyekre, ha egy igazán szép környezetben akarunk finomakat enni, mindezt egy vízparton. Nincs is nyugtatóbb látvány, ahogy elfogyasztjuk az ebédünket vagy vacsoránkat egy kellemes teraszon, mellettünk pedig lassan hullámzik a Duna. Ez aztán az igazi „carpe diem” életérzés!     
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!