Itt nézd a csillaghullást!

Főoldal > Érkezik az év leglátványosabb csillaghullása: innen fogod a legjobban látni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Érkezik az év leglátványosabb csillaghullása: innen fogod a legjobban látni!


2022/07/22
NA

A legismertebb fényes meteorraj, a Perseidák idén július 23 és augusztus 20 között lesznek láthatóak, ennek csúcsa augusztus 13-án történik meg. Összegyűjtöttünk pár helyet országszerte, ahonnan tökéletesen tudjuk csodálni őket!

Csodás kilátás

Szada, Margita, Trianoni emlékmű

 

A Gödöllő és környékén lakóknak nem kell messzire menniük, hisz Szadán a Trainoni emlékműnél tökéletes helyünk lehet a csillaghulláshoz. 
A település apró, de vannak látnivalói, az emlékmű mellett is: lehet túrázni a Margitán és meg lehet csodálni a Székely Kertet is.

 

 

Galyatető, Galya-kilátó


Az Oeszágos Kéktúra vonalán, a 955 méter magas Péter hegyesén található Galya-kilátó a turisták kedvelt látógatóhelye. Szuper a kilátás az égboltra, bátran ajánljuk ezt a helyet is!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Csodás Magyarország (@csodasmagyarorszag) által megosztott bejegyzés

 

Budapest, Normafa

 

Budapesten számtalan lehetőség nyílik a legszebb panorámás helyekből, ahonnan csodásan látszódnak a csillagok, de most egyet emelünk ki. A Normafát nem kell bemutatni, hisz egész évben rengetegen látogatják. A csillagnézők ellepik a helyet júliusban, augusztusban, hisz innen a budai hegyekre is rálátunk és a városra is. 

 

 

Tatabánya, Turul emlékmű

 

A Turul szobor 1907 óta található a Tatabánya fölött álló mészkőszirten. A szobrot Európa egyik legnagyobb madárszobraként tartják számon, ami nem meglepő, hisz messziről kivehető a turulmadár alakja, és egyben a város jelképe is.
A város közelében élőknek szuper lehetőség a csillagnézésre ez a kilátó!

 


 

Hello

Legfrissebb cikkek


Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén
Csodálatos országos program keretein belül a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz, február 21-én, melyet 8-16 óráig tudtok ingyenesen látogatni. Kihagyhatatlan lehetőség, számos érdekes információval. 
V. Kolbásztöltő verseny a Gödöllői Városi Piacon február 11-én
Január 31-én a versenyre való nevezése lezárult, azonban 2023. 02. 11-én, szombaton 13 órától várják az érdeklődőket, kóstolni vágyókat a Gödöllői Városi Piacon 13:00 órától: remek kolbászok és a fantasztikus hangulat garantált. 
A DIGI közleménye: február 1-jén karbantartás Gödöllőn is
Február 1-jén a hajnali órákban 1:00-től 5:30-ig a DIGI hálózatkarbantartást és fejlesztési munkálatokat végez, ekkor kiesés várható mind az internet, a kábeltévé, a műholdas TV mind a vezetékes-és mobiltelefonok esetében.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!