Itt nézd a csillaghullást!

Érkezik az év leglátványosabb csillaghullása: innen fogod a legjobban látni!

2022-07-21 21:14

A legismertebb fényes meteorraj, a Perseidák idén július 23 és augusztus 20 között lesznek láthatóak, ennek csúcsa augusztus 13-án történik meg. Összegyűjtöttünk pár helyet országszerte, ahonnan tökéletesen tudjuk csodálni őket!

Csodás kilátás

Szada, Margita, Trianoni emlékmű

 

A Gödöllő és környékén lakóknak nem kell messzire menniük, hisz Szadán a Trainoni emlékműnél tökéletes helyünk lehet a csillaghulláshoz. 
A település apró, de vannak látnivalói, az emlékmű mellett is: lehet túrázni a Margitán és meg lehet csodálni a Székely Kertet is.

 

 

Galyatető, Galya-kilátó


Az Oeszágos Kéktúra vonalán, a 955 méter magas Péter hegyesén található Galya-kilátó a turisták kedvelt látógatóhelye. Szuper a kilátás az égboltra, bátran ajánljuk ezt a helyet is!

 

 
 
 
 
 
" data-instgrm-version="13">
" target="_blank">
" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

" data-instgrm-version="13">
" target="_blank">" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">Csodás Magyarország (@csodasmagyarorszag) által megosztott bejegyzés

 

Budapest, Normafa

 

Budapesten számtalan lehetőség nyílik a legszebb panorámás helyekből, ahonnan csodásan látszódnak a csillagok, de most egyet emelünk ki. A Normafát nem kell bemutatni, hisz egész évben rengetegen látogatják. A csillagnézők ellepik a helyet júliusban, augusztusban, hisz innen a budai hegyekre is rálátunk és a városra is. 

 

 

Tatabánya, Turul emlékmű

 

A Turul szobor 1907 óta található a Tatabánya fölött álló mészkőszirten. A szobrot Európa egyik legnagyobb madárszobraként tartják számon, ami nem meglepő, hisz messziről kivehető a turulmadár alakja, és egyben a város jelképe is.
A város közelében élőknek szuper lehetőség a csillagnézésre ez a kilátó!

 

" width="345">


 

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....