A Cserkész Könyvtár- és levéltár Gödöllőn csodálatos képet vetít elénk a cserkészszövetségek régi életéből, sőt, folyamatosan bővül a hatalmas készlet.

Főoldal > Szakszótár > Cserkész Könyvtár- és levéltár Gödöllő

Cserkész Könyvtár- és levéltár Gödöllő


Cserkész Könyvtár- és levéltár Gödöllő: a gyűjtemény folyamaton bővül 

 

A Magyar Cserkészszövetség gyűjteménye, amely a magyar cserkészek könyvtárát és védett levéltárát magában foglalja, egy rendkívül értékes és széleskörű dokumentumhalmaz, amelynek otthont ad a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ. Ez a gyűjtemény 2009 tavaszán került átadásra, és azóta is folyamatosan bővül, kiemelkedő szerepet játszva a magyar cserkészet és annak történeti hagyományainak megőrzésében és dokumentálásában.

 

Cserkész Könyvtár- és levéltár Gödöllő: a gyűjtemény fantasztikus elemeket őriz

 

A gyűjtemény mélysége és sokoldalúsága lenyűgöző. Nem csupán a cserkészet hazai fejlődését és történetét rögzíti, hanem egyben a korábbi magyarországi cserkészmozgalom dokumentumait is őrzi. Ezen túlmenően, a gyűjtemény kiterjed az összes olyan magyar cserkészszövetség dokumentumaira is, amelyek a Magyar Cserkészek Szövetségéhez tartoznak. Így a cserkészet múltjának és jelenének gazdag mozaikját tükrözi, és az összetartó nemzetközi cserkész közösség sokszínűségét is bemutatja.

 

Cserkész Könyvtár- és levéltár Gödöllő: naplók, albumok, iratok

 

A Cserkész Könyvtár folyamatosan gyarapszik azáltal, hogy a cserkészek állandóan hozzájárulnak a gyűjteményhez. Órási értékű őrsi naplók, fotóalbumok és iratok kerülnek be az archívumba, amelyek az évtizedek során maradtak fenn és váltak a cserkészmozgalom részévé. Nemcsak a hazai cserkészek, hanem a határainkon túli közösségek is szívesen küldik dokumentációikat, hogy azok biztonságosan megőrződjenek és kutathatók legyenek a cserkészek és az érdeklődők számára.

 

Cserkész Könyvtár- és levéltár Gödöllő: csodás élmény a cserkészet iránt érdeklődőknek 

 

Ez a különleges gyűjtemény nem csupán a cserkészmozgalom múltjának megőrzésére törekszik, hanem egy élő, folyamatosan fejlődő közösségi hagyomány része is. A Cserkész Könyvtár és Levéltár a cserkészet iránt érdeklődők számára is lehetőséget nyújt az elmúlt évek és évtizedek emlékeinek felfedezésére és kutatására, hozzájárulva ezzel a cserkészmozgalom kulturális és történelmi örökségének megőrzéséhez és terjesztéséhez.

 

kép: szallas.hu 
 

Elemzések

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.8
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2023.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Hello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!