Itt tudsz a legjobbat bruncholni Budapesten! - 5 menő reggeliző hely
Ha valaki még nem hallotta volna ezt a kifejezést, a brunch leginkább egy késő reggelit, vagy korai ebédet takar. Maga a szó az angol breakfast (reggeli) és lunch (ebéd) szavak összemosásából született meg.
A brunch ételek fogalmába nagyon sok minden tartozhat: avokádós pirítós, tojásételek, péksütemények, smoothie bowl-ok, felvágottak.
Mutatjuk Budapesten hol tudsz egy istenit bruncholni!
Budapest Baristas
A Múzeum Körúton lévő fiatalos, laza hangulatú Budapest Baristas nagy hangsúlyt fektet a fantasztikus pörkölésű, specialty kávéira, teáira, de ezek mellett fogyaszthatunk házi sütiket, joghurtokat, különböző fantasztikus reggeliket.
A minőség több szempontból is megjelenik náluk; nem csak a tej, de a matcha por is bio, sose használnak margarint csak vajat, illetve csakis magas kakaótartalmú belga csokikkal dolgoznak.
2015-ben nyílt meg a diákok, turisták által sokat látogatott hely, ami azóta is dübörög, győződjetek meg róla ti magatok is!
Törökméz
A Budán lévő Margit utcában, a Gül Baba felé található a Törökméz, ahol nem csak reggelit, brunchot fogyaszthatunk, de bodzapezsgőt, delikát holmikat is vásárolhatunk.
A helyet vendéglátó tapasztalat nélkül nyitották meg a tulajok, az alapvető cél a minőségi ételek, italok mellett a barátságos hely és hangulat kialakítása volt, ami hamar sikeresnek is bizonyosult mert pár hét alatt kialakultak a törzsvásárlók, Pestről is szívesen járnak át ide.
A reggelik között megtalálhatóak a klasszikus brunch ételek, úgy, mint a shakshuka, eggs benedict különféle smoothie bowlok, isteni bundáskenyerek.
A hely folyamatosan alakul, változik a kínálat a delikátban, így mindig érdemes időként visszatérni ide!
Franziska
Horváth Franzsika eleinte saját kis műhelyében gyártotta a különféle egészséges, gyümölcsös és mindenmentes desszertjeivel telepakolt dobozait. Ebben a szemléletben nyitotta meg Budán 2018-ban a Batthyány térnél az újhullámos kávézóját és reggelizőjét, ami megváltás az ételérzékenyek, vegák, vegánok számára.
A reggelik 11.45-ig fogyaszthatók, külön kiemelnénk a „Vegán brekkie” elnevezésű kovász kenyerét reggelit, ami hummusz, avokádó, gomba, bébipspenót és sörélesztőpehely van, nem vegánok is bátran próbálják ki, mert nagyon ígéretesen hangzik.
A hely csodás hangulata magával ragadó, az ételek isteniek, nézzétek meg ti is!
VAJ
A József körút és Rákóczi tér sarkán, nyílt meg 2020-ban a VAJ, ami elsősorban pékség, de kávézó és reggeliző és brunch helykén is tökéletesen megálla a helyét.
Egy testvérpár és közös barátjuk által jött létre a hely, akik törekednek a kiváló minőségű teákra, kávékra a nemzetközi brigádjukkal együtt, hiszen a magyar alkalmazottjaik között megtalálható francia cukrász, illetve portugál és szerb szakács is.
A hely névadója – a vaj – nem véletlen, hisz ez a hozzávaló, amely szinte az összes péksüteményben megtalálható, ami a kínálatukban szerepel, ez is utal a minőségre; termékeik a margarinról még csak nem is hallottak.
Visszajáró vendégeik imádják a pistációs croissant és a kovászos kenyereiket, esténkét pedig a kézműves söröket és a gin tonicokat fogyasztják előszeretettel.
Á la Maison
A francia stílusú reggeliző családi vállalkozásként nyitotta meg kapuit 2015-ben, ami ma már Pesten és Budán is megtalálható.
A francia kifejezés – á la maison – annyit tesz; otthonos. Ez az egy szó, pedig tökéletesen leírja a helyet, hisz az előkelő reggeli, tálak, kávék ellenére sem feszeng az ember, hanem el tudja engedni magát.
A klasszikus brunch ételek mellett kóstolhatunk angol muffint is, francia reggeli különlegességeket, amerikai palacsintát melyekbe mind raknak egy kis „fűszert”, amitől egyedivé válik az étel.
A hely biztosan nem véletlenül közkedvelt helye a turistáknak, ínyenceknek ezért mindenkinek javasoljuk a kipróbálását!