Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el: Lear Corporation Hungary Kft. gödöllői gyár bezárása

Főoldal > Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el


2023/09/07
VN

Oldalunkon nem politizálunk, csupán Gödöllőt is érintő híreket osztunk meg, ezért nem szeretnénk semmilyen politika hangvételt ennek a cikknek sem. A tények: A Lear Corporation Hungary Kft. véglegesen bezárja a gödöllői gyáregységét, az autóipari multi 800 embert küld el emiatt.

Bezárják a gödöllői Lear Corporation  gyárat

Bezár a Lear Corporation Hungary Kft. gödöllői gyáregysége

A 24.hu értesült a hírről miszerint a Lear Corporation Hungary Kft. szerdán, munkásgyűlés keretében bejelentette, hogy a gödöllői gyáregységét bezárja. Ez azt jelenti, hogy több mint 800 embert kell elküldeniük, néhányan a munkaerő közül meglehetősen nehéz helyzetben érezhetik magukat, hiszen közel álltak a nyugdíjhoz, nem terveztek már munkahelyet váltani – de a kényszer nagy úr tud lenni. Az amerikai multi életében nem ez az első magyarországi bezárás, hiszen nem is olyan rége, 5 éve gyöngyösi üzemét kényszerült bezárni. Értesüléseink szerint a gödöllői üzemnél is voltak más vészjósló jelek, hiszen itt is volt már több száz fős leépítés az elmúlt években. 

 

Miért zár be a gödöllői üzem?

A gazdaságban minden a pénz körül forog! A Bezár a Lear Corporation amerikai gyökerű cég, már több 10 éve, 1992 óta szereplője a magyar járműiparnak. Főbb gyártási területei: közt elektromos kábelelosztó egységek, kábelkorbácsok gyártása. A gödöllői gyár bezárása mellett azért döntöttek, mert a cégnek nem jövedelmező azt fenntartani. A szakszervezet elnöke szerin hazánkban már nagyon magasak a munkaerő költsége. A gyártást olyan országokba fogják elhelyezni valószínűleg, ahol alacsonyabb munkaköltségeket kell fizetni, ilyen országok például Tunézia, Marokkó, vagy Szerbia. A cégnek nem áll érdekében ugyanazért a munkáért lényegesen többet fizetni a magyar munkaerőnek. Bár azt is megtudtuk, hogy a kábelkorbács előállításának viszonylag magas az élőmunka igénye, így robotizálni azt nem lehet.

 

Mi lesz a gödöllői üzem dolgozóival?

Különböző források különböző dolgokat írnak ezzel kapcsolatban. Abban biztosak vagyunk, hogy senki sem fogadta örömmel a hírt, hiszen egy ilyen hírt mi sem fogadnánk örömmel. Mint említettük több dolgozó, már közel van a nyugdíjhoz, illetve olyan dolgozók is vannak, akik számára már 20 éve biztosított a gyár megélhetést. A munkatársak szomorúan, de nyugodtan reagáltak a hírre. A cég betart minden jogi, munkaügyi előírást, és a szakszervezetet is bevonja majd az elbocsájtási folyamatba, ráadásul a munkaerőpiaci programokban is részt vesznek – tehát mindent megtesznek annak érdekében, hogy az munka nélkül maradt alkalmazottak érdekeit nézzék. 

 

Érdekelnek a gödöllői hírek? Lépj be csoportunkba, ahol megtalálod a legfrissebb infókat Gödöllővel kapcsolatban! 

(A fenti kép csak illusztráció)


Bevételek ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!