Gödöllőn bezár a művelődési ház és a könyvtár: Miért zár be a művelődési ház? Mikor nyit ki újra a Művészetek Háza Gödöllőn?

Gödöllőn bezár a művelődési ház és a könyvtár

2022-10-07 09:58

Szinte már fel sem emeljük a fejünket egy-egy ilyen hír hallatára, mert szinte minden nap érkeznek bejelentések kulturális, vagy más intézmények bezárásáról. Több étterem, szálloda is bezárni kényszerült, ahogyan nagy színházak sem gördítik fel az idei téli szezonban a függönyt… Nem nagyon akarunk politizálni, nem is nagyon kellene egyszerűen csak szomorúak vagyunk, hogy szeretett városunk is ilyen megszorításokkal fog élni.

2022-ben bezár a gödöllői művelődési ház

Bezár a Gödöllői Művelődési Ház

Azt hiszen, nem kell senkinek magyarázkodni, hiszen a kialakult helyzetet sajnos mindenki a saját bőrén érzi- sajnos sokszor szó szerint, hideg van, mert spórolni kell a fűtésen, nemcsak az intézményekben, hanem otthon is. Ez a spórolás idézi elő azt is, hogy sajnos a Gödöllői Művelődési Háznak is be kell zárnia, na de nem örökre, hanem csak addig, amíg a helyzet meg nem oldódik. A város 25 százalékkal csökkenti az energiafelhasználását.- olvasható a város vezetése által kiadott hivatalos közlemény. Ehhez a lépéshez azonban sajnálatosan több intézmény ajtaját is be kell zárni most. Szomorú, de nem meglepő a döntés, hiszen már több Budapesti intézmény is bezárt az ajtajait, illetve vidéki megyeszékhelyek is. Például a Szolnoki Szigligeti Színház sem nyit ki, ahogyan a Pesti Erkel Színház sem. 

 

 

Mikor nyitnak ki újra az intézmények?

A zárás csak átmeneti, a Művészetek Háza nem örökre, hanem várhatóan október 31-től 2023. április 15-ig tart majd zárva. Ehhez csatlakozik a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ is- tehát ezek az intézmények is zárva tartanak majd a kijelölt időszakban. November 1-jétől átmenetileg múzeumként nem lesz látogatható a Királyi Váró sem. Emellett pedig a piaccsarnokban sem lesz fűtés, egy kiló krumplit biztosan meg lehet venni hidegben is, az árusoknak azonban vastagon kell öltözniük!

 

Milyen megszorításokra kell még számítani Gödöllőn?

Sajnos a kialakult válságos helyzet, mindent és mindenkit érint, még a csodálatos városkánkat, Gödöllőt is. Így sajnos a fentiekhez hasonló megszorításokra kell számítani az elkövetkezendő időszakban. Egyes intézményi helyiségek maximalizált hőfoka van, ez központi döntés. Bölcsödében, és óvodákban 22 fokig megengedett a hőmérséklet, iskolák esetében a tanterület határozza meg. A  polgármesteri hivatalban az irodákban 20, egyébhelyeken 16 fok lehet maximum, maximalizálva van a piac, könyvtár, piaccsarnok irodáinak is a hőfoka.  

„Az általános ismeretek alapján megállapítható,hogy minden fok csökkentés 3-4 % mértékű energia mennyiség megtakarítást eredményez.”- írték a hivatalos közleményben.
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...