Gödöllőn bezár a művelődési ház és a könyvtár: Miért zár be a művelődési ház? Mikor nyit ki újra a Művészetek Háza Gödöllőn?

Főoldal > Gödöllőn bezár a művelődési ház és a könyvtár

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gödöllőn bezár a művelődési ház és a könyvtár


2022/10/07
VN

Szinte már fel sem emeljük a fejünket egy-egy ilyen hír hallatára, mert szinte minden nap érkeznek bejelentések kulturális, vagy más intézmények bezárásáról. Több étterem, szálloda is bezárni kényszerült, ahogyan nagy színházak sem gördítik fel az idei téli szezonban a függönyt… Nem nagyon akarunk politizálni, nem is nagyon kellene egyszerűen csak szomorúak vagyunk, hogy szeretett városunk is ilyen megszorításokkal fog élni.

2022-ben bezár a gödöllői művelődési ház

Bezár a Gödöllői Művelődési Ház

Azt hiszen, nem kell senkinek magyarázkodni, hiszen a kialakult helyzetet sajnos mindenki a saját bőrén érzi- sajnos sokszor szó szerint, hideg van, mert spórolni kell a fűtésen, nemcsak az intézményekben, hanem otthon is. Ez a spórolás idézi elő azt is, hogy sajnos a Gödöllői Művelődési Háznak is be kell zárnia, na de nem örökre, hanem csak addig, amíg a helyzet meg nem oldódik. A város 25 százalékkal csökkenti az energiafelhasználását.- olvasható a város vezetése által kiadott hivatalos közlemény. Ehhez a lépéshez azonban sajnálatosan több intézmény ajtaját is be kell zárni most. Szomorú, de nem meglepő a döntés, hiszen már több Budapesti intézmény is bezárt az ajtajait, illetve vidéki megyeszékhelyek is. Például a Szolnoki Szigligeti Színház sem nyit ki, ahogyan a Pesti Erkel Színház sem. 

 

 

Mikor nyitnak ki újra az intézmények?

A zárás csak átmeneti, a Művészetek Háza nem örökre, hanem várhatóan október 31-től 2023. április 15-ig tart majd zárva. Ehhez csatlakozik a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ is- tehát ezek az intézmények is zárva tartanak majd a kijelölt időszakban. November 1-jétől átmenetileg múzeumként nem lesz látogatható a Királyi Váró sem. Emellett pedig a piaccsarnokban sem lesz fűtés, egy kiló krumplit biztosan meg lehet venni hidegben is, az árusoknak azonban vastagon kell öltözniük!

 

Milyen megszorításokra kell még számítani Gödöllőn?

Sajnos a kialakult válságos helyzet, mindent és mindenkit érint, még a csodálatos városkánkat, Gödöllőt is. Így sajnos a fentiekhez hasonló megszorításokra kell számítani az elkövetkezendő időszakban. Egyes intézményi helyiségek maximalizált hőfoka van, ez központi döntés. Bölcsödében, és óvodákban 22 fokig megengedett a hőmérséklet, iskolák esetében a tanterület határozza meg. A  polgármesteri hivatalban az irodákban 20, egyébhelyeken 16 fok lehet maximum, maximalizálva van a piac, könyvtár, piaccsarnok irodáinak is a hőfoka.  

„Az általános ismeretek alapján megállapítható,hogy minden fok csökkentés 3-4 % mértékű energia mennyiség megtakarítást eredményez.”- írték a hivatalos közleményben.
 

TurizmusHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!