Beporzók Napja; Gödöllő; Beporzók Napja Gödöllőn; Gödöllői Királyi Kastély; Kastély Gödöllő; programok gödöllőn

Ingyenes programokkal vár egész héten a Gödöllői Királyi Kastély – a gyerekek nagy örömére!

2023-03-06 17:52

Immáron 5.éve ünnepeljük március 10-én a Beporzók Napját: ez a természetvédelmi nap arra hivatott, hogy a beporzó rovarokat közelebb hozza az emberekhez, empátiát és szeretetet érezzünk irántuk és megértsük, miért is olyan fontosok a mindennapi élet szempontjából. Ehhez a jeles naphoz idén a Gödöllői Királyi Kastély is csatlakozott, rendkívül színes programokkal készülnek a látogatók számára, mely óvodásoknak és kisiskolásoknak is nagyszerű mulatságokat tartogat!  

Beporzók Napja Gödöllőn

Beporzók Napja a Gödöllői Királyi Kastélyban 

Csodálatos programokkal várnak minket Gödöllőn a Beporzók Napján. Az egykori királyi pár női tagjáról Sissiről sokan tudják, hogy az ibolya volt az egyik kedvenc növénye, viszont a lakosztályok a kastélyban is tele voltak virágmotívumokkal: egy felfedező séta keretein belül ezek után is „nyomozhatunk” együtt!
A méhészkedésről is közelebb megismerkedhetnek a gyerekek, sőt, a kézműveskedéssel egybekötve még elvihető mézmintát is kapnak. 
Március 6-12-ig, tehát egész héten pedig egy szintén ingyenes ismeretterjesztő tanösvényen vehetnek részt az érdeklődök.

 

A Királyi Kastély honlapján a következő információk találhatóak a programokról: 

 

Virágok nyomában – felfedező séta a királyi lakosztályokban. 
Erzsébet királynéról köztudott, hogy nagyon szerette a virágokat, melyek díszei voltak lakosztályának is. Gödöllőn kezdetben a szobáinak falát borító selyemtapéta ibolyaszínű volt. Gondoltátok volna, hogy a Ferenc József-szárnyban is rengeteg virágábrázolással találkozhatunk? Eredjünk közösen a virágok nyomába! Tartsatok velünk és fedezzük fel együtt a királyi pár lakosztályainak virágmotívumait! 
 
•    Óvodás és iskolás csoportok számára elérhető ez a tematikus foglalkozásunk a héten, amihez előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Elérhetőségeink: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu, 06 70/669-3320, 06 70/669-5094,
 06 30/396-5476.
 A program ára: a csoportokra vonatkozó múzeumpedagógiai foglalkozás ára.
•    2023. március 11. 10:00-12:00
•    Kastélylurkók Klubja alsó tagozatos gyermekek számára, melynek során a kastélyban zajló felfedező út kézműves tevékenységgel zárul: A program ára: 2000 Ft/gyermek
 
Erzsébet királyné Mézlovagrend előadása a méhekről és a méhészkedésről, eszközbemutatóval és elvihető mézmintával (tasakos méz) egybekötve. 
 
Időpont 
Március 10. (péntek) 9 óra 
kb.  30-45 perc filmvetítés, a Mézlovagrend bemutatkozása 
utána még 1-2 óra a bemutató, eszközbemutató, színezés/kézműves, egyéb aktivitás 
A programra óvodás és kisiskolás csoportokat várunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu email címen, vagy az alábbi telefonszámok egyikén: +36 30 396 5476, +36 70 669 3320, +36 70 669 5094. 
Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.
 
Beporzós barangolás 
 
Időpont: 
2023.03.06-12.
Ingyenes ismeretterjesztő „tanösvény” a kastély parkjában.

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....