Beporzók Napja; Gödöllő; Beporzók Napja Gödöllőn; Gödöllői Királyi Kastély; Kastély Gödöllő; programok gödöllőn

Főoldal > Ingyenes programokkal vár egész héten a Gödöllői Királyi Kastély – a gyerekek nagy örömére!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ingyenes programokkal vár egész héten a Gödöllői Királyi Kastély – a gyerekek nagy örömére!


2023/03/06
NA

Immáron 5.éve ünnepeljük március 10-én a Beporzók Napját: ez a természetvédelmi nap arra hivatott, hogy a beporzó rovarokat közelebb hozza az emberekhez, empátiát és szeretetet érezzünk irántuk és megértsük, miért is olyan fontosok a mindennapi élet szempontjából. Ehhez a jeles naphoz idén a Gödöllői Királyi Kastély is csatlakozott, rendkívül színes programokkal készülnek a látogatók számára, mely óvodásoknak és kisiskolásoknak is nagyszerű mulatságokat tartogat!  

Beporzók Napja Gödöllőn

Beporzók Napja a Gödöllői Királyi Kastélyban 

Csodálatos programokkal várnak minket Gödöllőn a Beporzók Napján. Az egykori királyi pár női tagjáról Sissiről sokan tudják, hogy az ibolya volt az egyik kedvenc növénye, viszont a lakosztályok a kastélyban is tele voltak virágmotívumokkal: egy felfedező séta keretein belül ezek után is „nyomozhatunk” együtt!
A méhészkedésről is közelebb megismerkedhetnek a gyerekek, sőt, a kézműveskedéssel egybekötve még elvihető mézmintát is kapnak. 
Március 6-12-ig, tehát egész héten pedig egy szintén ingyenes ismeretterjesztő tanösvényen vehetnek részt az érdeklődök.

 

A Királyi Kastély honlapján a következő információk találhatóak a programokról: 

 

Virágok nyomában – felfedező séta a királyi lakosztályokban. 
Erzsébet királynéról köztudott, hogy nagyon szerette a virágokat, melyek díszei voltak lakosztályának is. Gödöllőn kezdetben a szobáinak falát borító selyemtapéta ibolyaszínű volt. Gondoltátok volna, hogy a Ferenc József-szárnyban is rengeteg virágábrázolással találkozhatunk? Eredjünk közösen a virágok nyomába! Tartsatok velünk és fedezzük fel együtt a királyi pár lakosztályainak virágmotívumait! 
 
•    Óvodás és iskolás csoportok számára elérhető ez a tematikus foglalkozásunk a héten, amihez előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Elérhetőségeink: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu, 06 70/669-3320, 06 70/669-5094,
 06 30/396-5476.
 A program ára: a csoportokra vonatkozó múzeumpedagógiai foglalkozás ára.
•    2023. március 11. 10:00-12:00
•    Kastélylurkók Klubja alsó tagozatos gyermekek számára, melynek során a kastélyban zajló felfedező út kézműves tevékenységgel zárul: A program ára: 2000 Ft/gyermek
 
Erzsébet királyné Mézlovagrend előadása a méhekről és a méhészkedésről, eszközbemutatóval és elvihető mézmintával (tasakos méz) egybekötve. 
 
Időpont 
Március 10. (péntek) 9 óra 
kb.  30-45 perc filmvetítés, a Mézlovagrend bemutatkozása 
utána még 1-2 óra a bemutató, eszközbemutató, színezés/kézműves, egyéb aktivitás 
A programra óvodás és kisiskolás csoportokat várunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu email címen, vagy az alábbi telefonszámok egyikén: +36 30 396 5476, +36 70 669 3320, +36 70 669 5094. 
Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.
 
Beporzós barangolás 
 
Időpont: 
2023.03.06-12.
Ingyenes ismeretterjesztő „tanösvény” a kastély parkjában.


Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban
Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, mely március 16-tól a Kárpát-medence száz településén összesen kétszáz ingyenes programon keresztül megrendezésre. Az esemény egyik kiemelkedő része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető, melyen a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét élvezhetjük ingyenesen. 
Közösségi rollerek Gödöllőn - Jó lesz? Kell ez nekünk?
Tegnap megérkezett és ki is próbáltuk az új roller megosztót, vagy közösségi e-rollereket. Cikkünkben leírjuk, mit tapasztaltunk, hogyan működik, hogyan kell használni az e-rollereket. 
Gödöllői gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét!
A Középiskolai MTA Alumni Program szervezésének keretein belül került megrendezésre egy tanulmányi verseny a fenntarthatóság és klímaváltozás témája köré épülve, melynek döntője a napokban zajlott. Hatalmas öröm Gödöllő számára, hogy ezt városunk egyik neves középiskolájának, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának a csapata nyerte meg!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!