A Bakonyvasút csodás tájakon visz át téged!

Főoldal > Ez Magyarország legszebb vasútvonala – a lenyűgöző Bakonyban kanyarog

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez Magyarország legszebb vasútvonala – a lenyűgöző Bakonyban kanyarog


2022/08/31
NA

A Cuha-völgyi Bakonyvasúttal bejárhat csodás helyeket a Győr-Veszprém vonalon, ami Magyarország egyetlen műemléki védettségű vasútvonala. A Bakony minden évszakban kitűnő kirándulási pont, millió természeti kinccsel és látványosággal. Ha erre járunk, mindenképpen a Bakonyvasutat használjuk közlekedésre, hiszen nem csak olcsó a napijegy, de a kilátás felejthetetlen a vonat ablakaiból!

A Bakonyvasút romantikus utakon visz át

Kirándulj a Cuha-völgyben a Bakonyban!

 

A Bakony a Dunántúli-középhegység része, két részre osztja egy törésvonal Északi-és Déli-Bakonyra. 
A Bakonyvasút- aminek vonala 1896 óta létezik, eredetileg ipari céllal hozták létre- keresztbe szeli át a Bakonyt; erdőkben, szurdokokban, alagutatokon és lenyűgöző viaduktokon (speciális híd, mely pillérekből, oszlopokból áll) visz át minket 40 km/h átlagsebességével, a teljesárú napijegy 1199 Ft, 26 éven aluliak számára pedig 799.

 


Ha leszállunk a Vinye megállóhelynél akkor a Cuha-völgy könnyen bejárható, végig a Cuha-patak mellett haladhatunk a 4 kilométeres úton gyalog vagy akár biciklivel is. A patak csapadékhiányos időszakokban kiszáradhat, neve is erre utal (cuha= száraz, szláv eredetű szó). Körtúraként is végig járhatjuk Vinye és Porva-Csesznek állomások között, így már 14 kilométeres útra kell számítanunk. 

 


A szurdok egyik legszebb része a vasút völgyhídja, melynek Gubányi Károly híd a neve. A Kőpince-barlangot is közvetlen a patak mellett csodálhatjuk meg, melyben a legendák szerint anno egy bakonyi betyár rejtőzött el 

 

Ne hagyjuk ki a Bakony kilátóit sem!

 

Csillaghegyi kilátó

 

A Kelet-Bakony részéhez tartozó, Iszkaszentygörgy melletti erdőben található a Csillaghegyi kilátó. Ide Csillaghegyen keresztül jutunk el a piros turistajelzést követve. Csodás kilátás tárul elénk, mellyel a Bakonyra és Székesfehérvárra is ráláthatunk. 

 

Széchényi Zsigmond kilátó 

 

A 18,48 m magas fából készült kilátó a Tés melletti erdőben található. A kilátó mellett végig mehetünk egy hosszabb tanösvényen, ami a túrázok egyik közkedvelt célpontja. 8 állomásból áll az ösvény, kék és piros jelzéseket kell követni a fantasztikusan tiszta levegőn, hiszen Tés a Bakony legmagasabban fekvő települése. 

 

Kőrös-hegyi kilátó

 

A Bakony legszebb panorámáját itt láthatjuk, a 709 méter magas hegy tetejéről. A kilátót 1920-ban építették, majd 62-ben felújították és 2002-ben ezt újra megismételték. Bakonybéltől, Odvaskőtől és Szépalmapuszta felől is eljuthatunk ide. A kilátó érdekessége, hogy a 150 km-re lévő ausztriai hegyek, tiszta időben szépen kivehetőek.

 

 

A csodás képeket köszönjük a Csodálatos Bakony honlap szerkesztőinek. 
 


Közösségi média marketing Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!