Ingyenes koncerttel vár március 23-án a Gödöllői Királyi Kastély a Bach Mindenkinek Fesztivál keretein belül!

Főoldal > Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban


2023/03/21
NA

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, mely március 16-tól a Kárpát-medence száz településén összesen kétszáz ingyenes programon keresztül megrendezésre. Az esemény egyik kiemelkedő része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető, melyen a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét élvezhetjük ingyenesen. 

Ingyenes koncert Gödöllőn

A Bach Mindenkinek Fesztivál üzenete és célja 

A Bach Mindenkinek Fesztivál azzal a céllal alakult, hogy Johann Sebastian Bach csodálatos zenéin keresztül mindenkihez eljusson és mindenki számára érhető legyen a komolyzenei kultúra, és annak szépségét bárki befogadhassa. A fesztivál szervezői fontos célnak tartják azt, hogy Bach zenéje a határon túli magyarokhoz is eljusson. 

A fesztivál koncertjei természetesen Johann Sebastian Bach zenéjére épülnek, és hogy valóban minden érdeklődőhöz eljussanak, minden programra, a regisztrációhoz kötöttekre is ingyenes a belépés. A jótékonysági hagyományt folytatva az idén a Bethesda Gyermekkórház munkatársai gyűjthetnek adományokat. – írja a kiralyikastely.hu. 

 

 

Bach Mindenkinek Fesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban

A Fesztivál kiemelt része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz: a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjén élvezhetjük Bach csodás dallamait.

 

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély Díszterme
Időpont: 2023. március 26. 16:00
A belépés ingyenes!

Érvényes múzeumi belépővel, ú.n. "sétálókoncert"-ként is!

 

Műsor:
J.S.Bach - S. Morland: Sleepers Wake (140. kantátából), Jesu Joy (147. kantátából), Sheep May Safely Graze (208. kantátából)
II. Nagy Frigyes - F. Michael: Quartett
G. Ph. Telemann - G. Gatti: La caccia
J. S. Bach- Ittzés G.: Sei gegrüßet, Jesu gütig korálpartita - BWV 786
J. B. de Boismortier- Ittzés G.: Concerto Nr. 3.
G. Druschetzky- Klimászné V. Zs.: D-dúr kvartett
J. S. Bach- Ittzés G.: Preludium és fúga BWV 885

 

Az együttes tagjai:
Fábián Tímea (fuvola, altfuvola), Ilyés Dalma (fuvola, piccolo), Klimászné Varga Zsófia (fuvola, basszusfuvola), Kurunczi-Illésy Orsolya (fuvola)


TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!