Ingyenes koncerttel vár március 23-án a Gödöllői Királyi Kastély a Bach Mindenkinek Fesztivál keretein belül!

Főoldal > Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban


2023/03/21
NA

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, mely március 16-tól a Kárpát-medence száz településén összesen kétszáz ingyenes programon keresztül megrendezésre. Az esemény egyik kiemelkedő része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető, melyen a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét élvezhetjük ingyenesen. 

Ingyenes koncert Gödöllőn

A Bach Mindenkinek Fesztivál üzenete és célja 

A Bach Mindenkinek Fesztivál azzal a céllal alakult, hogy Johann Sebastian Bach csodálatos zenéin keresztül mindenkihez eljusson és mindenki számára érhető legyen a komolyzenei kultúra, és annak szépségét bárki befogadhassa. A fesztivál szervezői fontos célnak tartják azt, hogy Bach zenéje a határon túli magyarokhoz is eljusson. 

A fesztivál koncertjei természetesen Johann Sebastian Bach zenéjére épülnek, és hogy valóban minden érdeklődőhöz eljussanak, minden programra, a regisztrációhoz kötöttekre is ingyenes a belépés. A jótékonysági hagyományt folytatva az idén a Bethesda Gyermekkórház munkatársai gyűjthetnek adományokat. – írja a kiralyikastely.hu. 

 

 

Bach Mindenkinek Fesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban

A Fesztivál kiemelt része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz: a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjén élvezhetjük Bach csodás dallamait.

 

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély Díszterme
Időpont: 2023. március 26. 16:00
A belépés ingyenes!

Érvényes múzeumi belépővel, ú.n. "sétálókoncert"-ként is!

 

Műsor:
J.S.Bach - S. Morland: Sleepers Wake (140. kantátából), Jesu Joy (147. kantátából), Sheep May Safely Graze (208. kantátából)
II. Nagy Frigyes - F. Michael: Quartett
G. Ph. Telemann - G. Gatti: La caccia
J. S. Bach- Ittzés G.: Sei gegrüßet, Jesu gütig korálpartita - BWV 786
J. B. de Boismortier- Ittzés G.: Concerto Nr. 3.
G. Druschetzky- Klimászné V. Zs.: D-dúr kvartett
J. S. Bach- Ittzés G.: Preludium és fúga BWV 885

 

Az együttes tagjai:
Fábián Tímea (fuvola, altfuvola), Ilyés Dalma (fuvola, piccolo), Klimászné Varga Zsófia (fuvola, basszusfuvola), Kurunczi-Illésy Orsolya (fuvola)


TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!