Milyen programok lesznek augusztus 20-án Gödöllőn? Most összegyűjtöttük nektek, az biztos, hogy unatkozni senki sem fog Gödöllőn az államalapítás ünnepén!

Egész napos ünnepi varázs Gödöllőn augusztus 20-án: Szent István-napi programok

2023-08-15 15:03

Az augusztus 20-a mindig is egy különleges időpont volt a magyarok számára, hiszen ezen a napon ünnepeljük Szent István királyt és az államalapítást. Gödöllő, ahol midig történik valami érdekes esemény, idén is izgalmas programokkal várja mindazokat, akik szeretnének részesei lenni ennek a nemes ünnepnek.

augusztus 20 Gödöllő

Gödöllő augusztus 20 programok: már reggel 10-kor elkezdődnek

 

A rendezvények már reggel 10 órakor elindulnak a Novo Teraszon. Az első helyszín gyermekbarát műsorokkal készül, hogy az óvodások és családjaik is kellemesen eltölthessék az időt. Játékos fejlesztők segítségével a kicsik ismerkedhetnek új képességeikkel és vidám perceket tölthetnek el.

 

Ahogy az óvodások szórakoznak és tanulnak a Novo Teraszon, a város Főterén sem maradnak el az izgalmas események. A délelőtti óráktól zenés programok várják a látogatókat, ahol kiváló fellépők szórakoztatják a közönséget. A város szívében elhangzó dallamokkal még inkább megelevenedik a Szent István-napi ünnep.
A déltől 5 óráig tartó főtéri programok során minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes tevékenységet. Zenészek, előadók és művészek kápráztatják el a látogatókat, így a délután sem fog unalmasan telni. Eközben a Művészetek Házában Keleti Éva fotóművész kiállítását is megtekinthetjük, mely egy kis utazást kínál a lencse által megörökített pillanatok világába.

 

Augusztus 20 Gödöllő: nem marad el a tűzijáték sem

 

Ahogy az este közeledik, Gödöllő továbbra is tele van élettel és különleges eseményekkel. Este 7 órakor a város Főterén kezdődik az ünnepi műsor, mely során zenés produkciók, kenyérszeletelés és köszöntő beszéd is helyet kap a polgármestertől. Az este tovább folytatódik, hiszen 9 órakor a Gödöllői Város Fúvózenekara egy lenyűgöző ABBA SHOW-val kápráztatja el a közönséget.

 

Ne feledkezzünk meg a fesztiválzáró gálakoncertről sem! Augusztus 20-án 19:00-kor a Duna Szimfonikus Zenekar adja elő a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ez a különleges zenei élmény méltó lezárást ad a napnak, egy gyönyörű zenei utazásban részesítve a hallgatókat.

 


Az ünnepi nap csúcspontja az este 10 órakor várható tűzijáték lesz, mely színes látványban és varázslatos pillanatokban gazdagítja az éjszakai eget. 
Elmondható tehát, hogy az egész napos programok Gödöllőn augusztus 20-án méltó módon ünneplik meg Szent István király és az államalapítás emlékét. Az események gazdag választéka és sokszínűsége garantáltan emlékezetessé teszi az ünnepet mindenki számára. 

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...