Így spórolj az árammal!

Így tudsz spórolni az árammal – mutatjuk a tippeket!

2022-07-17 15:23

Cikkünk – mint ahogy oldalunk is – teljesen politikamentes, nem véleményt írunk, hanem tippeket, tanácsokat osztunk meg, hogyan lehet spórolni az árammal, pár egyszerű lépés betartásával! 

Könnyen tudsz spórolni, ha odafigyelsz!

Olyan világban élünk, melyben az áramfogyasztás alapvető és megkerülhetetlen, és minden háztartásban jelen van. Viszont nem kell nagy és drasztikus lépéséket tennünk annak érdekében, hogy kevesebb összeg szerepeljen a számláinkon. Mutatjuk!

 

Éljenek a LED-es fényforrások!

 

A régi típusú izzóknak sokkal nagyobb a fogyasztása, mint a modernebb, LED-es társaiknak; átlagosan huszonötször több ideig bírják, illetve 75%-kal kevesebbet is fogyasztanak az újabb fajták! Ugye, hogy nem olyan nagy befektetés, ha az éves fogyasztást nézzük?

 

Kapcsold le a villanyt!

 

Hányszor hallottuk gyerekként a szüleinktől, hogy ha a szobából kimegyünk, ne hagyjuk égve a villanyt. Milyen igazuk volt! 
Hajlamosak vagyunk a nagy sietésben nem figyelni arra, hogy úgy hagytuk a lámpát, és akár órákon keresztül mehet feleslegesen. Ha mindig emlékeztetjük magunkat, és gyermekeinket, hogy figyeljenek erre, egy idő után természetessé fog válni!

 

Áramtalanítsuk azokat az eszközöket, amelyekre nincs szükségünk!

 

Sok olyan elektronikai eszköz van a háztartásunkban, amelyek nonstop mennek annak ellenére, hogy nincs szükségünk rájuk egész nap. Egy elosztó segítségével, könnyen megoldhatjuk, hogy egy gombnyomással áramtalanítsuk őket egyszerre. Sok kicsi, sokra megy!

 

Okosan a klímával!

 

Érdemes nem csak egészségügyi szervízt végrehajtani a klímáinkon, hanem energiatakarékosság szempontjából is figyelni rá. Mindig zárt ablakok mellett használjuk, és leginkább az optimális hőmérséklet elérése használjuk, ne fagyasztásra. Ha van eco mód, mindenképpen kapcsoljuk be. Ha nincs elviselhetetlen meleg, akkor az esti ablaknyitással is optimalizálhatjuk az időt a szobánkban, napközben pedig húzzuk le a redőnyöket. 

 

A mosogatógép: energia és vízspórolás egyben!

 

Sokan nem gondolnánk, de a mosogatógép használata a kézzel történő mosogatással szemben, sokkal költséghatékonyabb. Nekünk is kényelmesebb, éves szinten pedig az energiát tekintve több mint 12 ezer Forintot, a vizet nézve pedig 18 ezer litert is megspórolhatunk! 

 

Betartunk mindent, mégsem sikerül spórolni!

 

Gyakran előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére sem akar az a villanyszámla kevesebb összeget mutatni, ilyenkor sajnos a szigetelés lehet a ludas. Legtöbbször a nyílászárók okozhatják a problémát. Nagyobb befektetést igényel ugyan, de megfelelő szigeteltetéssel, korszerű nyílászárókkal sokat spórolhatunk meg éves szinten.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....