Így spórolj az árammal!

Főoldal > Így tudsz spórolni az árammal – mutatjuk a tippeket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tudsz spórolni az árammal – mutatjuk a tippeket!


2022/07/17
NA

Cikkünk – mint ahogy oldalunk is – teljesen politikamentes, nem véleményt írunk, hanem tippeket, tanácsokat osztunk meg, hogyan lehet spórolni az árammal, pár egyszerű lépés betartásával! 

Könnyen tudsz spórolni, ha odafigyelsz!

Olyan világban élünk, melyben az áramfogyasztás alapvető és megkerülhetetlen, és minden háztartásban jelen van. Viszont nem kell nagy és drasztikus lépéséket tennünk annak érdekében, hogy kevesebb összeg szerepeljen a számláinkon. Mutatjuk!

 

Éljenek a LED-es fényforrások!

 

A régi típusú izzóknak sokkal nagyobb a fogyasztása, mint a modernebb, LED-es társaiknak; átlagosan huszonötször több ideig bírják, illetve 75%-kal kevesebbet is fogyasztanak az újabb fajták! Ugye, hogy nem olyan nagy befektetés, ha az éves fogyasztást nézzük?

 

Kapcsold le a villanyt!

 

Hányszor hallottuk gyerekként a szüleinktől, hogy ha a szobából kimegyünk, ne hagyjuk égve a villanyt. Milyen igazuk volt! 
Hajlamosak vagyunk a nagy sietésben nem figyelni arra, hogy úgy hagytuk a lámpát, és akár órákon keresztül mehet feleslegesen. Ha mindig emlékeztetjük magunkat, és gyermekeinket, hogy figyeljenek erre, egy idő után természetessé fog válni!

 

Áramtalanítsuk azokat az eszközöket, amelyekre nincs szükségünk!

 

Sok olyan elektronikai eszköz van a háztartásunkban, amelyek nonstop mennek annak ellenére, hogy nincs szükségünk rájuk egész nap. Egy elosztó segítségével, könnyen megoldhatjuk, hogy egy gombnyomással áramtalanítsuk őket egyszerre. Sok kicsi, sokra megy!

 

Okosan a klímával!

 

Érdemes nem csak egészségügyi szervízt végrehajtani a klímáinkon, hanem energiatakarékosság szempontjából is figyelni rá. Mindig zárt ablakok mellett használjuk, és leginkább az optimális hőmérséklet elérése használjuk, ne fagyasztásra. Ha van eco mód, mindenképpen kapcsoljuk be. Ha nincs elviselhetetlen meleg, akkor az esti ablaknyitással is optimalizálhatjuk az időt a szobánkban, napközben pedig húzzuk le a redőnyöket. 

 

A mosogatógép: energia és vízspórolás egyben!

 

Sokan nem gondolnánk, de a mosogatógép használata a kézzel történő mosogatással szemben, sokkal költséghatékonyabb. Nekünk is kényelmesebb, éves szinten pedig az energiát tekintve több mint 12 ezer Forintot, a vizet nézve pedig 18 ezer litert is megspórolhatunk! 

 

Betartunk mindent, mégsem sikerül spórolni!

 

Gyakran előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére sem akar az a villanyszámla kevesebb összeget mutatni, ilyenkor sajnos a szigetelés lehet a ludas. Legtöbbször a nyílászárók okozhatják a problémát. Nagyobb befektetést igényel ugyan, de megfelelő szigeteltetéssel, korszerű nyílászárókkal sokat spórolhatunk meg éves szinten.


KimutatásokHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!