lekapcsolt áram Gödöllőn; Gödólló óvoda; Gödöllő ovi; gödöllői óvoda áram; áram nélkül maradt gyerekek

Főoldal > Lesújtó hírek: 200 ovist hagytak fűtés és villany nélkül Gödöllőn

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lesújtó hírek: 200 ovist hagytak fűtés és villany nélkül Gödöllőn


2023/02/24
NA

A tegnapi nap folyamán írta meg a Blikk a lesújtó híreket, melyek szerint minden előzetes figyelmeztetés vagy értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra kapcsolta le az áramot egy gödöllői óvodában az áramszolgáltató. Az indok a számlatartozás volt, ami azért felháborító, mert nem az óvoda tartozik a szolgáltató felé, hanem a cég, amelytől bérli az óvodának helyt adó ingatlant az önkormányzat.

Gödöllői óvoda

Minden előzetes értesítés nélkül kapcsolták le az áramot a gödöllői óvodában

Az egészben a legfelháborítóbb, hogy az óvoda – mint minden hónapban – elutalta a rezsire való összeget az ingatlan tulajdonosának, az a tulajdonos cég nem fizette ezt be az áramszolgáltatónak. Egy szerdai napon, délelőtt fél 11-kor egyszer csak nem működtek a villanyok, leállt a fűtés, eközben a szegény gyerekek épp ebédelni készültek a régi Ganz óvodában.

 

A gödöllői óvoda vezetője értesítette a szülőket

Eleinte az óvoda vezetői és dolgozói műszaki hibára gyanakodtak, de kiderült hamar, hogy sajnos nagyon is másról van szó. Az önkormányzatot értesítették, ők pedig próbáltál elérni a bérbeadó céget, ami ráadásul felszámolás alatt van, de mindhiába. Pintér Csilla az óvoda vezetője felhívta az összes kisgyermek szülőjét, tájékoztatva őket a rendkívüli helyzetről. Végül nem vitték a gyermekeket haza aznap, hiszen szerencsére az egész épület jól át volt fűtve, és kint sem volt akkor annyira hideg. 

 

A megoldást a szomszédos sportpálya adta a gödöllői óvodának

A megoldás végül az lett, hogy az óvodát rákötik a szomszédos sportpálya áramellátásra, ami önkormányzati tulajdon. Négy óra alatt sikeresen megoldották a műszaki kollegák az átkötést, így késő délutánra már újra ment a fűtést és a villanyokat is újra lehetett használni. Szakmailag rendben van az átkötés, de még engedélyeztetni kell.

 

A bérbeadó céget a Blikk sem érte el

A Blikk is próbálta megkeresni a bérbeadó céget és magyarázatot kérni a történtekre, azonban lapzártáig nem kaptak választ a keresésükre. Elképesztően felháborító, hogy ilyen megtörténhet, ráadásul 200 gyerek egészsége volt a tét. Szerencse, hogy gyorsan és flottul megoldották az áram visszaállítását, kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hogy jelentkezik-e a vétkes cég, vagy hallgat. 


ForrásokHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!