lekapcsolt áram Gödöllőn; Gödólló óvoda; Gödöllő ovi; gödöllői óvoda áram; áram nélkül maradt gyerekek

Lesújtó hírek: 200 ovist hagytak fűtés és villany nélkül Gödöllőn

2023-02-24 10:13

A tegnapi nap folyamán írta meg a Blikk a lesújtó híreket, melyek szerint minden előzetes figyelmeztetés vagy értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra kapcsolta le az áramot egy gödöllői óvodában az áramszolgáltató. Az indok a számlatartozás volt, ami azért felháborító, mert nem az óvoda tartozik a szolgáltató felé, hanem a cég, amelytől bérli az óvodának helyt adó ingatlant az önkormányzat.

Gödöllői óvoda

Minden előzetes értesítés nélkül kapcsolták le az áramot a gödöllői óvodában

Az egészben a legfelháborítóbb, hogy az óvoda – mint minden hónapban – elutalta a rezsire való összeget az ingatlan tulajdonosának, az a tulajdonos cég nem fizette ezt be az áramszolgáltatónak. Egy szerdai napon, délelőtt fél 11-kor egyszer csak nem működtek a villanyok, leállt a fűtés, eközben a szegény gyerekek épp ebédelni készültek a régi Ganz óvodában.

 

A gödöllői óvoda vezetője értesítette a szülőket

Eleinte az óvoda vezetői és dolgozói műszaki hibára gyanakodtak, de kiderült hamar, hogy sajnos nagyon is másról van szó. Az önkormányzatot értesítették, ők pedig próbáltál elérni a bérbeadó céget, ami ráadásul felszámolás alatt van, de mindhiába. Pintér Csilla az óvoda vezetője felhívta az összes kisgyermek szülőjét, tájékoztatva őket a rendkívüli helyzetről. Végül nem vitték a gyermekeket haza aznap, hiszen szerencsére az egész épület jól át volt fűtve, és kint sem volt akkor annyira hideg. 

 

A megoldást a szomszédos sportpálya adta a gödöllői óvodának

A megoldás végül az lett, hogy az óvodát rákötik a szomszédos sportpálya áramellátásra, ami önkormányzati tulajdon. Négy óra alatt sikeresen megoldották a műszaki kollegák az átkötést, így késő délutánra már újra ment a fűtést és a villanyokat is újra lehetett használni. Szakmailag rendben van az átkötés, de még engedélyeztetni kell.

 

A bérbeadó céget a Blikk sem érte el

A Blikk is próbálta megkeresni a bérbeadó céget és magyarázatot kérni a történtekre, azonban lapzártáig nem kaptak választ a keresésükre. Elképesztően felháborító, hogy ilyen megtörténhet, ráadásul 200 gyerek egészsége volt a tét. Szerencse, hogy gyorsan és flottul megoldották az áram visszaállítását, kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hogy jelentkezik-e a vétkes cég, vagy hallgat. 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....