Amatild koncert Gödöllőn a Tűztorony kávézóban

„A mi világunk zenéje – világzene másképp…”

2012-04-27 14:29

Az AMATILD zenekar világzenéjében a magyar népzene, az orientális zenei hatások, valamint a nyugati progresszív pop- és rockzene elemei találnak egymásra.

Pénzes Matild énekesnő és Veress Gábor Csaba gitáros-zeneszerző 2010 decembere óta dolgozik az új anyagon, mely az Imago Mundi-val megkezdett zenei világ folytatása, újjászületése. A dalszövegeket ma már Matild írja, aki ehhez az autentikus népdalok ősi képvilágából merít inspirációt. A zene ugyanakkor erőteljesebbé, letisztultabbá vált. A zenekart erősíti Juhász Róbert (Kowalsky meg a Vega) gitáros, Barabás Tamás (Djabe) basszusgitáros, Bede Péter (Balogh Kálmán, Bognár Szilvia) fúvós hangszerek, valamint Clemente Gábor (Heted7) ütőhangszeres.

Felvételeiken olyan neves előadók közreműködnek, mint Nikola Parov, Szirtes Edina „Mókus” és Cserta Balázs (Fabula Rasa).

Bár a zenekar csak a közelmúltban kezdett koncertezni, de dalaikat már játsza az MR2 Petőfi Rádió, a NEO FM és a Lánchíd Rádió.

A zenekar koncert-videójába itt nézhet bele: 

http://www.youtube.com/watch?v=u0-8qkh418o
 

Bővebb információ a zenekarról:

www.amatild.hu,

www.facebook.com/amatild

 

Az Amatild koncert időpontja

2012.05.16. 19:00

 

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...