Tippek, praktikák parlagfű allergia ellen

Főoldal > Tombol a parlagfű szezon – így tudsz védekezni, ha te is küzdesz az allergiával!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tombol a parlagfű szezon – így tudsz védekezni, ha te is küzdesz az allergiával!


2022/08/18
NA

A parlagfű szezon leginkább júliustól októberig tart, azonban most van a csúcsidőszakában, – augusztus, szeptember - így az is észreveheti az allergiás tüneteket, akire nem szokott ez jellemző lenni. Sokszor teljesen ellehetetleníti az allergia a hétköznapi életünket, cikkünkben próbálunk néhány tippel ezeken a problémánkon segíteni, a gyógyszerek és orrspray mellett! 

Bedugult orr, viszkető szemek - ismerős érzés?

Ismerjük fel a tüneteket

 

Amikor a parlagfű pollen megtapad a nyálkahártyán hisztamin szabadul fel a szervezetben, az pedig kiváltja a nyálkahártya duzzanatot, váladékozást, viszketést. Ezek miatt pedig a parlagfű allergia tünetei megjelennek, amik lehetnek tüsszögés, orrdugulás, orr, szájpadlás - és szemviszketés, szemkönnyezés, a torokban és fülben lévő viszkető érzés. 
Ezek a tünetek miatt pedig fáradtabbak lehetünk, levertséget érezhetünk, fejfájást, alvászavart, szaglásunkkal is lehetnek gondok, sőt, még a bőrünkön ekcéma szerű tünetek is megjelenhetnek. 

 

Vegyük komolyan allergiás tüneteinket!

 

Sokan elbagatellizálják az allergiás tüneteiket, pedig nem szabad: ha nem foglalkozunk vele, akár súlyosabb is lehet az évek során, asztma is lehet belőle. 
Ügyeljünk arra is, hogy az orrspray használattal ne essünk túlzásba, hiszen függőséget és az orrnyálkahártyán tartós elváltozásokat is okozhat, legrosszabb esetben teljes szagvesztést. 

 

Otthoni praktikákkal enyhíthetünk a tüneteinken 

 

Ne nyissunk ablakot reggel 5 és 10 között!

 

Nyáron, munka előtt sokan kiszellőztetjük a házunkat, lakásunkat a még friss, hűvösebb reggeli levegővel. Ha allergiások vagyunk, akkor viszont ezt ne tegyük, ugyanis ebben az időszakban a legmagasabb a pollenkoncentráció. Inkább esténként szellőztessünk, lefekvés előtt vagy esőzés után. 

 


Tisztítsuk kedvenceink mancsát és saját cipőinket

 

Ha kutyánk vagy cicánk a házba is bejöhet, de kint is szaladgálhat a kertben, akkor mindenképpen töröljük át a mancsukat amikor bejönnek hozzánk. Ugyanez igaz a cipőinkre is; a talpukon sok pollen tapadhat meg.

 

Ruhaváltás, zuhanyzás, gyakoribb hajmosás!

 

Munka után, ha hazaértünk, mindenképpen zuhanyozzunk le, és vegyünk fel új ruhát, ne az utcaiban legyünk; hiszen ezeken is megtapadnak a fránya pollenek. A hajmosásaink számát is megnövelhetjük ebben a szezonban, hisz úgy, mint a ruháinkon, a hajunkban is ott ülnek a pollenek. 

 

Gyakrabban cserélj ágyneműt!


 
Azért, hogy elkerüljük az esti orrdugulást, tüsszögést cseréljük hetente ágyneműnket, nagyon sokat számít. Ruháinkról, hajunkról a pollen rátapad az ágyneműre, így esténként borzalmasan ingerelni fogja az allergiásokat, ha nincs cserélve sűrűn. 

 

Ne teregess a szabadban!

 

Nyáron kézenfekvő, hogy a legtöbben kint az udvaron vagy erkélyen, teraszon teregetünk. Ha viszont allergiások vagyunk, sajnos ez sem jó választás, ugyanis a nedves ruhákon még könnyebben megtapad a pollen, és bevisszük őket a ruhákkal együtt a házba. Így sajnos, a benti teregetést mellett kéne inkább döntenünk. 


 


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el
Oldalunkon nem politizálunk, csupán Gödöllőt is érintő híreket osztunk meg, ezért nem szeretnénk semmilyen politika hangvételt ennek a cikknek sem. A tények: A Lear Corporation Hungary Kft. véglegesen bezárja a gödöllői gyáregységét, az autóipari multi 800 embert küld el emiatt.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!