Adventi Kastélynapok Gödöllőn a Királyi Kastélyban december 16 és 17 között

Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni

2023-11-30 12:42

Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.

Adventi Kastélynapok Gödöllőn karácsonykor

A Gödöllői Kastély Sisi varázsát idézi fel

 

Az Adventi Kastélynapoknak különleges jelentése van Gödöllőn. A rendezvény nemcsak az ünnepi készülődésre, de Sisi császárné emlékére is emlékeztet minket. A kastély a fiatal császárné számára szabadságot és meghittséget jelentett, kiszabadítva őt a Bécs által nyújtott aranymíves, protokoll-láncokkal megkötött világból. Itt, a kastély falai között, Sisi szabadnak érezhette magát, különösen a karácsonyi időszakban.

 

Sisi karácsonya Gödöllőn

 

A karácsony Gödöllőn a kastélyban különleges volt Sisi számára. A feszengős udvari étkezések helyett meghitt családi vacsorák zajlottak, ahol Sisi maga is feldíszítette a fát, mintha egy egyszerű közember lenne. A kastély területén még egy korcsolyapálya is várta a kis Mária Valériát a téli vakáció során. Az Adventi Kastélynapok lehetőséget kínálnak arra, hogy mi is átéljük Sisi karácsonyának varázsát.

 

Csodálatos Adventi Kastélynapok: ilyen programok várnak ránk

 

Az események gazdag programkínálattal várnak mindenkit december 16-17-én. A Barokk színházban a Scene műhely előadásában Lázár E. meséjét élvezhetjük, míg este a Gödöllői Szimfonikus Zenekar ünnepi koncertje varázsolja el a Lovardában lévő közönséget.
A második napon két alkalommal is élvezhetjük a Gödöllői Szimfonikus Zenekar kamaraművészeinek koncertjét a díszteremben. Este pedig a Lovardában Dolhai Attila és barátainak karácsonyi koncertje zárja az ünnepi hangversenysorozatot.

 

Hogyan juthatunk el a Gödöllői Királyi Kastélyhoz?

 

A Gödöllői Királyi Kastély könnyen megközelíthető mind autóval, mind tömegközlekedéssel. Autóval az M0-M31 elkerülő úton vagy M3-as autópályán, illetve a 3-as főúton érhetjük el a kastélyt, amely Budapesttől mindössze 30-40 percre található. Tömegközlekedés esetén pedig javasoljuk a Stadion pályaudvarról induló távolsági Volán buszokat, az H8 HÉV vonatot (Örs vezér térről a Gödöllő-Szabadság térig), vagy a Keleti pályaudvarról induló Hatvan-Füzesabony-Miskolc vonatokat.

 

Az Advent Kastélynapok Gödöllőn magukkal ragadnak téged is

 

Az Adventi Kastélynapok Gödöllőn egy különleges lehetőség arra, hogy belekóstoljunk a múltba, és megtapasztaljuk a karácsonyi varázst egy valódi királyi kastélyban. Ne hagyjuk ki ezt az eseményt, ahol a történelem és az ünnepi hangulat találkozik, hogy együtt varázsolja el a látogatókat. Gyere el, és éld át Sisi karácsonyát Gödöllőn!

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...