A Pál utcai fiúk Gödöllőn: Molnár Ferenc világhírű regénye alapján készült musical most a Gödölői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető 2023.június 27-én!

Főoldal > A Pál utcai fiúk Gödöllőre jönnek: a Királyi Kastélyban tekinthetjük meg a csodás musicalt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Pál utcai fiúk Gödöllőre jönnek: a Királyi Kastélyban tekinthetjük meg a csodás musicalt!


2023/04/17
NA

Molnár Ferenc világhírű regénye, A Pál utcai fiúk színházi előadás formájában tekinthető meg 2023.június 27-én a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ezúttal nem gyermekek, hanem fiatal felnőttek szereplésével tekinthetjük meg a Pannon Várszínház jóvoltából az esendőségről, a hazafiasságról, a bartáságról és a hősiességről szóló szívbe markoló remekművet. 

A Pál utcai fiúk musical

Fotó: Pannon Várszínház

 

„Ha gitt van, akkor megint egylet is van!” – A Pál utcai fiukról röviden

A "Pál utcai fiúk" Molnár Ferenc híres regénye, amely az 1900-as évek elején játszódik Budapesten. A történet főszereplői egy csoport fiatal fiú, akik az utcákon és az iskolában élik mindennapjaikat. A regény a barátság, az összetartás, az ifjúság és az ártatlan szerelem témáit dolgozza fel.

 

A történet a fiúk egyik barátjának, Nemecsek Ernőnek a szemszögéből van elmesélve, aki a csapat legkisebb tagja. A csoport tagjai szembekerülnek az iskolai tekintélyelvvel, valamint a helyi banda, a "Vörösingesek" tagjaival is, és megtanulnak küzdeni az igazságért és az igazságtalanság ellen.
A regény számos kalandot és izgalmas eseményt tartalmaz, de középpontjában mindig a fiúk barátsága áll. A "Pál utcai fiúk" az egyik legnépszerűbb és legismertebb magyar regény és az ifjúsági irodalom klasszikusaként tartják számon.

 

Miért jó színházba járni? – A Pál utcai fiúk színházi előadási a Gödöllői Királyi Kastélyban

Számos ok van arra, hogy miért jó színházba járni. A színházban az emberek élő előadást láthatnak, amelyben a színészek és a művészek közvetlen kapcsolatba lépnek a nézőkkel. Az emberek olyan művészeti teljesítményeket láthatnak, amelyekhez nincs hasonló. A színészek, táncosok, énekesek és zenészek kiválóan alkalmazkodnak az előadásokhoz, és különleges produkciókkal szórakoztatják a közönséget.

 

A színházban az embereknek lehetősége van közös élményeket megosztani a családjukkal, barátaikkal vagy akár idegenekkel. Az előadások után beszélgetni lehet az élményekről, megoszthatják a tapasztalataikat és véleményeiket, amelyek közös élményekkel gazdagítják őket.

 

 

A musical 2023.június 27-én lesz látható a Gödöllői Királyi Kastélyban. További tudnivalók illetve a jegyvásárlásról szóló információkat ITT lehet olvasni bővebben. 

 

 


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!