A Pál utcai fiúk Gödöllőn: Molnár Ferenc világhírű regénye alapján készült musical most a Gödölői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető 2023.június 27-én!

Főoldal > A Pál utcai fiúk Gödöllőre jönnek: a Királyi Kastélyban tekinthetjük meg a csodás musicalt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Pál utcai fiúk Gödöllőre jönnek: a Királyi Kastélyban tekinthetjük meg a csodás musicalt!


2023/04/17
NA

Molnár Ferenc világhírű regénye, A Pál utcai fiúk színházi előadás formájában tekinthető meg 2023.június 27-én a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ezúttal nem gyermekek, hanem fiatal felnőttek szereplésével tekinthetjük meg a Pannon Várszínház jóvoltából az esendőségről, a hazafiasságról, a bartáságról és a hősiességről szóló szívbe markoló remekművet. 

A Pál utcai fiúk musical

Fotó: Pannon Várszínház

 

„Ha gitt van, akkor megint egylet is van!” – A Pál utcai fiukról röviden

A "Pál utcai fiúk" Molnár Ferenc híres regénye, amely az 1900-as évek elején játszódik Budapesten. A történet főszereplői egy csoport fiatal fiú, akik az utcákon és az iskolában élik mindennapjaikat. A regény a barátság, az összetartás, az ifjúság és az ártatlan szerelem témáit dolgozza fel.

 

A történet a fiúk egyik barátjának, Nemecsek Ernőnek a szemszögéből van elmesélve, aki a csapat legkisebb tagja. A csoport tagjai szembekerülnek az iskolai tekintélyelvvel, valamint a helyi banda, a "Vörösingesek" tagjaival is, és megtanulnak küzdeni az igazságért és az igazságtalanság ellen.
A regény számos kalandot és izgalmas eseményt tartalmaz, de középpontjában mindig a fiúk barátsága áll. A "Pál utcai fiúk" az egyik legnépszerűbb és legismertebb magyar regény és az ifjúsági irodalom klasszikusaként tartják számon.

 

Miért jó színházba járni? – A Pál utcai fiúk színházi előadási a Gödöllői Királyi Kastélyban

Számos ok van arra, hogy miért jó színházba járni. A színházban az emberek élő előadást láthatnak, amelyben a színészek és a művészek közvetlen kapcsolatba lépnek a nézőkkel. Az emberek olyan művészeti teljesítményeket láthatnak, amelyekhez nincs hasonló. A színészek, táncosok, énekesek és zenészek kiválóan alkalmazkodnak az előadásokhoz, és különleges produkciókkal szórakoztatják a közönséget.

 

A színházban az embereknek lehetősége van közös élményeket megosztani a családjukkal, barátaikkal vagy akár idegenekkel. Az előadások után beszélgetni lehet az élményekről, megoszthatják a tapasztalataikat és véleményeiket, amelyek közös élményekkel gazdagítják őket.

 

 

A musical 2023.június 27-én lesz látható a Gödöllői Királyi Kastélyban. További tudnivalók illetve a jegyvásárlásról szóló információkat ITT lehet olvasni bővebben. 

 

 


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el
Oldalunkon nem politizálunk, csupán Gödöllőt is érintő híreket osztunk meg, ezért nem szeretnénk semmilyen politika hangvételt ennek a cikknek sem. A tények: A Lear Corporation Hungary Kft. véglegesen bezárja a gödöllői gyáregységét, az autóipari multi 800 embert küld el emiatt.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!