Semmelweis-nap: Változások az ellátási rendben a Gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központban

A Gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ tájékoztatása: Semmelweis-nap miatti változások az ellátási rendben

2024-06-26 12:06

A Gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ honlapján közzétett friss tájékoztatás szerint az intézményben 2024. július 1-jén, hétfőn – az egészségügyben munkaszüneti napnak számító Semmelweis-nap alkalmából – valamennyi alap- és szakellátás rendelési ideje szünetelni fog. Ez a változás az egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére és pihenésük biztosítására szolgál, ugyanakkor a lakosság számára is fontos információ, hiszen ezen a napon az orvosi ellátás más módon lesz elérhető - írja a godolloihirek.hu. 

Semmelweis-nap Gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központban

Semmelweis-nap: a magyar egészségügy ünnepe

 

A Semmelweis-nap Magyarországon minden év július 1-jén ünnepelt munkaszüneti nap, amely Semmelweis Ignác, az anyák megmentője előtt tiszteleg. Semmelweis Ignác (1818-1865) a 19. század egyik legnagyobb magyar orvosa volt, akinek kutatásai és felfedezései alapvető fontosságúak voltak a fertőzések megelőzése és az anyák halálozási arányának csökkentése terén. Az ő tiszteletére vezették be ezt az ünnepnapot, amely az egészségügyi dolgozók munkájának elismerését is szolgálja.


A gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ ellátási rendjének változása


A Tormay Károly Egészségügyi Központ a Semmelweis-nap miatt 2024. július 1-jén szünetelteti az összes alap- és szakellátási rendelést. Ez azt jelenti, hogy ezen a napon nem lesznek elérhetőek a szokásos orvosi vizsgálatok, kezelések és tanácsadások. Az intézmény arra kéri a lakosságot, hogy ezen a napon kerüljék a rendelő felkeresését és halasztható egészségügyi problémáikkal a következő munkanapon forduljanak orvoshoz.


Mi a teendő sürgős esetben?


Bár a Tormay Károly Egészségügyi Központ rendelései szünetelnek, súlyos panasz vagy tünet esetén a lakosság nincs magára hagyva. Ilyen esetekben a 1830-as központi orvosi ügyelet száma hívható, ahol azonnali segítséget kaphatnak a rászorulók. Ezen a számon szakképzett orvosok állnak rendelkezésre, hogy tanácsot adjanak és szükség esetén további lépéseket javasoljanak a beteg állapotának megfelelően. 


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT!


Az egészségügyi dolgozók pihenésének fontossága


A Semmelweis-nap alkalmat ad arra, hogy az egészségügyi dolgozók egy napra megpihenjenek és feltöltődjenek. Az egészségügyben dolgozók gyakran extrém terhelésnek vannak kitéve, hiszen a mindennapokban folyamatosan emberek életéért és egészségéért felelnek. Ez a nap lehetőséget biztosít számukra, hogy egy kicsit megpihenjenek, regenerálódjanak, és újult erővel folytassák hivatásukat.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....