Gödöllőiek, fogjunk össze és támogassuk Ilosvai Dórit! Segítsünk neki, hogy szeptembertől a Yale falai között tanulhasson!

A gödöllői diáklány, aki első magyarként nyert felvételt a Yale színművészeti mesterképzésére

2024-07-08 09:54

Ilosvai Dóri története inspirációt nyújt mindazok számára, akik nagy álmokat kergetnek egy kisvárosból indulva. Gödöllő, a békés kis városunk, egy olyan diákot adott a világnak, aki nem csupán álmodott, hanem meg is valósította álmait, és első magyarként nyert felvételt a Yale színművészeti mesterképzésére. Most rajtunk is a sor, hogy segítsünk és támogassuk őt, hogy valóra válthassa álmait!

Ilosvai Dóri

A kezdetek: Gödöllőről Amerikába

 

Dóri, aki most 22 éves, visszatekintve mesélte el elképesztő utazását a Blikknek, amely egy kis gödöllői iskolából indult, és a világ egyik legnívósabb egyeteméig, a Yale-ig vezetett. 


"Gödöllőről indul az én utam. Ott jártam általános iskolába és gimnáziumba is, és teljesen véletlenül ott hallottam egy lánytól, hogy kiment Amerikába a gimnáziumi évei alatt egy évre az ASSIST nevű ösztöndíjprogrammal" - mesélte Dóri a Blikknek.


Egy évvel később, már egy amerikai magániskolában tanult, ahol annak ellenére, hogy eleinte nem beszélt jól angolul, mégis kiválóan teljesített. Az ott szerzett barátai biztatására Dóri úgy döntött, külföldön folytatja tanulmányait, és az Abu Dhabiban található New York University kampuszán folytatta az iskolát. Azért választotta ezt az intézményt, mert így ingyen szerezhetett amerikai diplomát.


Kemény megpróbáltatások az amerikai felvételik során


A Yale-re való felvételi út nem volt könnyű. Dóri három amerikai egyetemre jelentkezett, és első helyen jelölte meg a Yale-t. A szóbeli felvételikre az egyetem pénzügyi segítségével repült ki, de a szállásról már magának kellett gondoskodnia. 


"Volt, hogy barátok kanapéján aludtam, de előfordult, hogy egy buszpályaudvaron kellett töltenem az éjszakát" - emlékezett vissza a Blikknek adott interjújában.


A kemény megpróbáltatások ellenére sikerült bejutnia a Yale 16 kiválasztott hallgatója közé a több mint 3000 jelentkező közül. Azonban még így sem biztos, hogy lesz lehetősége kint tanulni, mivel az ösztöndíj nem fedezi teljesen a költségeit, és külföldi diákként nem vállalhat munkát.


Ilosvai Dóri amerikai álmának megvalósítása


Dóri elszántan törekszik arra, hogy megvalósítsa amerikai álmait, és szeptemberben elkezdhesse a kemény munkával elnyert képzést az Egyesült Államokban. Sajnos édesanyja nyugdíjas, a magyarországi fizetések pedig messze elmaradnak az amerikai megélhetési költségektől. Ezért Dóri szponzorok támogatására van szüksége ahhoz, hogy fedezni tudja a kötelező biztosítást, az egészségügyi kiadásokat és a hazalátogatásokat.


A fiatal lány nagy reményekkel várja, hogy megvalósuljon amerikai álma, amelyért oly sok munkát fektetett az elmúlt években.

"Nem akarok arra gondolni, hogy mi lesz, ha ez nem jön össze" - tette hozzá.


Dóri bízik benne, hogy akadnak olyan támogatók, akik segítenek neki megvalósítani ezt a hihetetlen lehetőséget. Minden adományt nagyra értékel, és hozzájárul ahhoz, hogy Dóri megvalósítsa álmait, és sikeres karriert építsen ki az Egyesült Államokban.


Támogasd Dórit, ha teheted, ezen a linken!


Hajrá Dóri, büszkék vagyunk rád!
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....