Nézd meg hazánk csodás vízeséseit!

Főoldal > 5 elképesztő vízesés Magyarországon a fővároshoz közel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 elképesztő vízesés Magyarországon a fővároshoz közel


2022/08/21
NA

Hazánk millió kincsei között magasan kiemelkednek a legszebb vízeséseink, melyek egytől-egyik természeti csodák. Egy-egy kellemes kirándulás alkalmával meglátogathatjuk a felsort vízeséseinket, melyek minden évszakban kiemelkedően szép látványt nyújtanak.

Dömörkapu vízesés

1.Dömörkapu – Visegrádi-hegység

 

A Budapesttől 30 kilométeres távolságban lévő Dömörkapunál a Bucsina-patak vize zúdul le egészen 7 méteres magasságból! A kirándulóhely közkedvelt a családosok körében, hiszen az aszfaltozott úton babakocsival is könnyedén haladhatunk. Továbbá megcsodálhatjuk a Lajos-forrást, a Vasas-szakadékot és a Holdvirág-árkot. 

 

 

2.Jegenye-völgyi vízesés – Budai-hegység

 

A Budai-hegység legnagyobb vízesése Solymáron van, ezt a Paprikás-patak táplálja, ami a Jegenye-völgyben fut. Ez is könnyen bejárható babakocsival a patak mentén haladó sétaúton, illetve nem szabad kihagyni, ha már erre járunk a Rózsika-forrást és a Szarka-várat, gyerekekkel is 1 órás út körülbelül az egész túra.

 

 

3.Rám-szakadék – Dömös

 

Hazánk egyik leglélegzetelállítóbb természeti csodája Budapesttől 40 kilométerre található, ami hazánk egyik leglátogatottabb kirándulási célpontja. A Malom-patakba torkolló, szakadékon keresztülzúduló Rám-patak csodás látványt nyújt. Vasláncokon és létrákon keresztül közlekedhetünk a szakadéknál, amit a nagyobb gyerekek nagyon élveznek a felnőttekkel együtt.

 

 

4. Fátyol vízesés – Szilvásvárad

 

A Szalajka-völgy fantasztikus szépsége kiteljesedik a Fátyol-vízesésben, ami szintén Magyarország egyik legtöbbet látogatott helyei közé tartozik. Sokak szerint a vízesés nevét a fátyolszerűen lezúduló vízéről kapta, ahova akár kisvasúttal is eljuthatunk, ahogy ebben a cikkünkben is írtunk róla. 

 

 

5. Ilona-völgyi vízesés – Mátra

 

Magyarország legmagasabb természetes vízesése a Mátrában zúdul le 10 méteres magasságból, Parádfürdőtől 5 kilométerre. Nem csak pompás látvány a kőfalról vékonysugárban lezúduló vízesés, de szuper kirándulóhely gyerekekkel is akár, hiszen könnyen járható a tanösvény. 

 


Közösségi média marketing Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!