Nézd meg hazánk csodás vízeséseit!

Főoldal > 5 elképesztő vízesés Magyarországon a fővároshoz közel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 elképesztő vízesés Magyarországon a fővároshoz közel


2022/08/21
NA

Hazánk millió kincsei között magasan kiemelkednek a legszebb vízeséseink, melyek egytől-egyik természeti csodák. Egy-egy kellemes kirándulás alkalmával meglátogathatjuk a felsort vízeséseinket, melyek minden évszakban kiemelkedően szép látványt nyújtanak.

Dömörkapu vízesés

1.Dömörkapu – Visegrádi-hegység

 

A Budapesttől 30 kilométeres távolságban lévő Dömörkapunál a Bucsina-patak vize zúdul le egészen 7 méteres magasságból! A kirándulóhely közkedvelt a családosok körében, hiszen az aszfaltozott úton babakocsival is könnyedén haladhatunk. Továbbá megcsodálhatjuk a Lajos-forrást, a Vasas-szakadékot és a Holdvirág-árkot. 

 

 

2.Jegenye-völgyi vízesés – Budai-hegység

 

A Budai-hegység legnagyobb vízesése Solymáron van, ezt a Paprikás-patak táplálja, ami a Jegenye-völgyben fut. Ez is könnyen bejárható babakocsival a patak mentén haladó sétaúton, illetve nem szabad kihagyni, ha már erre járunk a Rózsika-forrást és a Szarka-várat, gyerekekkel is 1 órás út körülbelül az egész túra.

 

 

3.Rám-szakadék – Dömös

 

Hazánk egyik leglélegzetelállítóbb természeti csodája Budapesttől 40 kilométerre található, ami hazánk egyik leglátogatottabb kirándulási célpontja. A Malom-patakba torkolló, szakadékon keresztülzúduló Rám-patak csodás látványt nyújt. Vasláncokon és létrákon keresztül közlekedhetünk a szakadéknál, amit a nagyobb gyerekek nagyon élveznek a felnőttekkel együtt.

 

 

4. Fátyol vízesés – Szilvásvárad

 

A Szalajka-völgy fantasztikus szépsége kiteljesedik a Fátyol-vízesésben, ami szintén Magyarország egyik legtöbbet látogatott helyei közé tartozik. Sokak szerint a vízesés nevét a fátyolszerűen lezúduló vízéről kapta, ahova akár kisvasúttal is eljuthatunk, ahogy ebben a cikkünkben is írtunk róla. 

 

 

5. Ilona-völgyi vízesés – Mátra

 

Magyarország legmagasabb természetes vízesése a Mátrában zúdul le 10 méteres magasságból, Parádfürdőtől 5 kilométerre. Nem csak pompás látvány a kőfalról vékonysugárban lezúduló vízesés, de szuper kirándulóhely gyerekekkel is akár, hiszen könnyen járható a tanösvény. 

 


Közösségi média marketing Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!