Nézd meg hazánk csodás vízeséseit!

5 elképesztő vízesés Magyarországon a fővároshoz közel

2022-08-21 20:35

Hazánk millió kincsei között magasan kiemelkednek a legszebb vízeséseink, melyek egytől-egyik természeti csodák. Egy-egy kellemes kirándulás alkalmával meglátogathatjuk a felsort vízeséseinket, melyek minden évszakban kiemelkedően szép látványt nyújtanak.

Dömörkapu vízesés

1.Dömörkapu – Visegrádi-hegység

 

A Budapesttől 30 kilométeres távolságban lévő Dömörkapunál a Bucsina-patak vize zúdul le egészen 7 méteres magasságból! A kirándulóhely közkedvelt a családosok körében, hiszen az aszfaltozott úton babakocsival is könnyedén haladhatunk. Továbbá megcsodálhatjuk a Lajos-forrást, a Vasas-szakadékot és a Holdvirág-árkot. 

 

 

2.Jegenye-völgyi vízesés – Budai-hegység

 

A Budai-hegység legnagyobb vízesése Solymáron van, ezt a Paprikás-patak táplálja, ami a Jegenye-völgyben fut. Ez is könnyen bejárható babakocsival a patak mentén haladó sétaúton, illetve nem szabad kihagyni, ha már erre járunk a Rózsika-forrást és a Szarka-várat, gyerekekkel is 1 órás út körülbelül az egész túra.

 

 

3.Rám-szakadék – Dömös

 

Hazánk egyik leglélegzetelállítóbb természeti csodája Budapesttől 40 kilométerre található, ami hazánk egyik leglátogatottabb kirándulási célpontja. A Malom-patakba torkolló, szakadékon keresztülzúduló Rám-patak csodás látványt nyújt. Vasláncokon és létrákon keresztül közlekedhetünk a szakadéknál, amit a nagyobb gyerekek nagyon élveznek a felnőttekkel együtt.

 

 

4. Fátyol vízesés – Szilvásvárad

 

A Szalajka-völgy fantasztikus szépsége kiteljesedik a Fátyol-vízesésben, ami szintén Magyarország egyik legtöbbet látogatott helyei közé tartozik. Sokak szerint a vízesés nevét a fátyolszerűen lezúduló vízéről kapta, ahova akár kisvasúttal is eljuthatunk, ahogy ebben a cikkünkben is írtunk róla. 

 

 

5. Ilona-völgyi vízesés – Mátra

 

Magyarország legmagasabb természetes vízesése a Mátrában zúdul le 10 méteres magasságból, Parádfürdőtől 5 kilométerre. Nem csak pompás látvány a kőfalról vékonysugárban lezúduló vízesés, de szuper kirándulóhely gyerekekkel is akár, hiszen könnyen járható a tanösvény. 

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...