5 szuper látnivaló Gödöllőn és környékén

Főoldal > 5 látnivaló Gödöllőn és a környékén - ezeket ne hagyd ki!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 látnivaló Gödöllőn és a környékén - ezeket ne hagyd ki!


2022/06/04
NA

Itt a háromnapos Pünkösdi hétvége, ha kedvünk támadna kicsit kirándulni, akkor Gödöllő és környéke tökéletes választás! Összegyűjtöttünk most 5 lehetőséget, ahova érdemes elmenni és mindenki megtalálhatja a számtását!
 

Gödöllő és környéke látnivalók

Gödöllői Erdészeti Arborétum

 

A Gödöllő és Isaszeg közötti arborétum telepítése 1902-ben kezdődött meg, az elsődleges célja különféle fenyők honosítása volt.
A 137 hektáron levő erdő és tisztások csodás kikapcsolódást nyújtanak a nyugalomra vágyók, sétálók számára, ezzel közelebb hozva minket a természethez és a környezetvédelem fontosságához. Gyalog, futva, biciklivel és kutyával is látogatható.

 

Gödöllői Királyi Kastély

 

Kihagyhatatlan és megkerülhetetlen látnivaló Gödöllőn.
Grassalkovich Antal építtette a 18.század közepén, majd több tulajdonosváltás után a magyar állama lett, aki pedig koronázási ajándékként odaadta Erzsébetnek és I. Ferenc Józsefnek Magyarország legnagyobb alapterületű barokk kastélyát.

A magyarok szeretett Sissi királynéjának hamar a szíve csücske lett a kastély, a park és maga Gödöllő. Legendák zengnek arról, amikor a gyönyörű királyné sétált Gödöllőn és az emberek távolról csodálták.

A kastélyban megtalálható állandó kiállítás, amiben megtekinthető a fantasztikus 31 terem, illetve az időszakos kiállítások is mindig rendkívül érdekesek.
Hétvégente különféle programokkal is várják a látogatókat, ezért érdemes Facebookon követni a Királyi kastély oldalát a legfrissebb események miatt.

 

Erzsébet Park - Gödöllő

 

Erzsébet királyné tragikus halálát követően, 1898-ban létesítették Gödöllőn az ő emlékére ezt a parkot.
A hársakkal övezett sétány végén található az impozáns, 2 és fél méter magas Erzsébet-szobor, amely mögött sziklacsoport húzódik.

 

Trianoni emlékmű - Szada

 

Szadán, a Margita-dombon található Trianoni emlékmű és a domboldalról csodálható fantasztikus kilátás sokak kedvenc helye. Kocsival is könnyen fel lehet jutni, lehetőségünk is van ez emlékmű melletti padokon megpihenni. Ha nagyon aktv kedvünkben vagyunk, akkor innen mehetünk is tovább egy könnyed túrára a Margit csúcsig.

 

Medveotthon - Veresegyház

 

A Medveotthon neve szinte egybeolvadt Veresegyházéval az évek során, de ez nem is csoda, hiszen fantasztikus programot nyújt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
Az öt és fél hektáros területen 1998-ban kezdték el befogadni a rossz körülmények között élő medvéket. Mára a macik mellett megtalálhatóak farkasok, mosdómedvék, rénszarvasok, a madárvilág több tagjai. Az állatok elkerített, hatalmas területen élik mindennapjaikat, szórakoztató látvány nézni a sokszor hintázó vagy vízben lubickoló medvéket.

 

 

Gödöllő és környékén ezeken kívül rengeteg látnivaló van még, de akik először vannak errefelé, ezeket érdemes mindenképp megnézni!


Múlt Online marketing Turizmus Turizmusmarketing UtazásLegfrissebb cikkek


5 kisvasutas kirándulási lehetőség Magyarországon- a gyerekek imádni fogják!
Magyarország ezer csodát rejt magában, számtalan kirándulás lehetőséggel, melyeket bejárhatunk gyalog, biciklivel, autóval, de akár fel is ülhetünk egy erdei kisvasútra, megpihenve, csodálva a környezetet, és nem mellesleg a gyerekek is imádják. Válogatásukban bemutatunk 5 lehetőséget hazánkban, ami garantáltan élvezetes lesz. 
Fergeteges augusztusi parkmozi a Gárdonyi téren!
Augusztusban ismét itt a B32 Parkmozi, a Gárdonyi téren! Az idei téma „igaz történetek” néven fut, amik egyszerre lebilincselnek, magával ragadnak és a tudat, hogy megtörtént dolgot nézünk, még inkább izgalmassá teszi! Gyertek, szuper lesz, a popcornt a parkmozi biztosítja, ami benne van a jegy árában!
Ezek a legszuperebb Duna-parti éttermek – ki kell próbálnod!
Használjuk ki a nyár utolsó hónapját, és látogassunk el ezekre a helyekre, ha egy igazán szép környezetben akarunk finomakat enni, mindezt egy vízparton. Nincs is nyugtatóbb látvány, ahogy elfogyasztjuk az ebédünket vagy vacsoránkat egy kellemes teraszon, mellettünk pedig lassan hullámzik a Duna. Ez aztán az igazi „carpe diem” életérzés!     
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!