5 szuper látnivaló Gödöllőn és környékén

5 látnivaló Gödöllőn és a környékén - ezeket ne hagyd ki!

2022-06-03 19:31

Itt a háromnapos Pünkösdi hétvége, ha kedvünk támadna kicsit kirándulni, akkor Gödöllő és környéke tökéletes választás! Összegyűjtöttünk most 5 lehetőséget, ahova érdemes elmenni és mindenki megtalálhatja a számtását!
 

Gödöllő és környéke látnivalók

Gödöllői Erdészeti Arborétum

 

A Gödöllő és Isaszeg közötti arborétum telepítése 1902-ben kezdődött meg, az elsődleges célja különféle fenyők honosítása volt.
A 137 hektáron levő erdő és tisztások csodás kikapcsolódást nyújtanak a nyugalomra vágyók, sétálók számára, ezzel közelebb hozva minket a természethez és a környezetvédelem fontosságához. Gyalog, futva, biciklivel és kutyával is látogatható.

 

Gödöllői Királyi Kastély

 

Kihagyhatatlan és megkerülhetetlen látnivaló Gödöllőn.
Grassalkovich Antal építtette a 18.század közepén, majd több tulajdonosváltás után a magyar állama lett, aki pedig koronázási ajándékként odaadta Erzsébetnek és I. Ferenc Józsefnek Magyarország legnagyobb alapterületű barokk kastélyát.

A magyarok szeretett Sissi királynéjának hamar a szíve csücske lett a kastély, a park és maga Gödöllő. Legendák zengnek arról, amikor a gyönyörű királyné sétált Gödöllőn és az emberek távolról csodálták.

A kastélyban megtalálható állandó kiállítás, amiben megtekinthető a fantasztikus 31 terem, illetve az időszakos kiállítások is mindig rendkívül érdekesek.
Hétvégente különféle programokkal is várják a látogatókat, ezért érdemes Facebookon követni a Királyi kastély oldalát a legfrissebb események miatt.

 

Erzsébet Park - Gödöllő

 

Erzsébet királyné tragikus halálát követően, 1898-ban létesítették Gödöllőn az ő emlékére ezt a parkot.
A hársakkal övezett sétány végén található az impozáns, 2 és fél méter magas Erzsébet-szobor, amely mögött sziklacsoport húzódik.

 

Trianoni emlékmű - Szada

 

Szadán, a Margita-dombon található Trianoni emlékmű és a domboldalról csodálható fantasztikus kilátás sokak kedvenc helye. Kocsival is könnyen fel lehet jutni, lehetőségünk is van ez emlékmű melletti padokon megpihenni. Ha nagyon aktv kedvünkben vagyunk, akkor innen mehetünk is tovább egy könnyed túrára a Margit csúcsig.

 

Medveotthon - Veresegyház

 

A Medveotthon neve szinte egybeolvadt Veresegyházéval az évek során, de ez nem is csoda, hiszen fantasztikus programot nyújt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
Az öt és fél hektáros területen 1998-ban kezdték el befogadni a rossz körülmények között élő medvéket. Mára a macik mellett megtalálhatóak farkasok, mosdómedvék, rénszarvasok, a madárvilág több tagjai. Az állatok elkerített, hatalmas területen élik mindennapjaikat, szórakoztató látvány nézni a sokszor hintázó vagy vízben lubickoló medvéket.

 

 

Gödöllő és környékén ezeken kívül rengeteg látnivaló van még, de akik először vannak errefelé, ezeket érdemes mindenképp megnézni!

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....