A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik manipulatív módszerekkel, online ismerkedéssel fosztottak ki idősebb férfiakat több millió forinttal.

Három ravasz nő 9 millió forintot csalt ki idős férfiaktól Gödöllőn és környékén

2023-10-09 16:44

Az emberi természet kifürkészhetetlen, és néha olyan történetek kerülnek a nyilvánosság elé, amelyekben az emberi kapzsiság és átverés szörnyű példái bontakoznak ki. A Gödöllői Járási Ügyészség által emelt vád egy ilyen szörnyű történet, ahol három nő képes volt kihasználni és elcsalni férfiak vagyonát és jóhiszeműségét.

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik manipulatív módszerekkel, online ismerkedéssel fosztottak ki idősebb férfiakat több millió forinttal.

Három nő csapta be az idősebb férfiakat Gödöllőn és a környékén

 

Az ügyben elkövetőként szereplő három nő ugyanazt a módszert alkalmazták, hogy pénzt szerezzenek egyedülálló férfiaktól. Először ismerkedésüket társkereső oldalakon kezdték, és olyan álarcot viseltek, amely azt sugallta, hogy érzelmi kapcsolatot kívánnak létesíteni a kiszemelt férfiakkal. Az áldozatok könnyen bedőltek ennek a manipulációnak, hiszen vágytak a társaságra és az érzelmekre.
Az elkövetők aztán személyes találkozókat szerveztek az áldozatokkal, és itt vált minden világossá. Különböző kitalált ürügyekkel rávették a férfiakat arra, hogy drága mobiltelefonokat vásároljanak nekik. Az egyik alkalommal még azt is hazudták, hogy azonnal szükségük van az új telefonra, mert a régi tönkrement. A férfiak jóhiszeműen segítőkészek voltak, és hitték, hogy a hölgyek visszaadják majd a pénzt.

 

Három nő csapta be a jóhiszemű idős férfiakat: pénzt csaltak ki tőlük

 

Az átverés azonban nem állt meg a telefonoknál. Az elkövetők arra is képesek voltak, hogy pénzt csaljanak ki az idős férfiaktól. Az egyik trükkjük az volt, hogy egyikük "testvérként" bemutatkozva bekapcsolódott a videóhívásokba, és elhitették az áldozatokkal, hogy mennyire odavannak értük. A férfiak érzelmileg befolyásoltak voltak, és könnyen rá tudták őket venni, hogy különböző összegeket utaljanak.

 

Három nő csapta be az idős férfiakat Gödöllőn és a környékén: 9 millió forintot csaltak ki!

 

Az ügy legnagyobb vesztese egy férfi volt, akivel először két drága telefonért, majd 8 millió forintért játszottak ki. Az összesen hét megkárosított férfi között a legfiatalabb 62, míg a legidősebb 86 éves volt. Az elkövetők a telefonok beszerzésével közel 4 millió forintnyi hasznot szereztek, valamint további 9 millió forintot csaltak ki kölcsönként.
Az ügyben a Gödöllői Járási Ügyészség többrendbeli minősített csalás miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár 3 év börtönbüntetést is kaphatnak.

 

A három nő esete egy újabb tanulság Gödöllőn

Ez az eset sajnos csak egy példa arra, hogy milyen aljas módszerekkel próbálnak egyes emberek pénzt szerezni mások kárára. Fontos, hogy az idősebb emberek is legyenek óvatosak az internetes ismerkedés során, és ne higgyenek mindenkinek vakon. Az ilyen bűncselekmények elleni küzdelem kulcsfontosságú, és az igazságszolgáltatásnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az áldozatok igazságot kapjanak, és az elkövetők megtalálják méltó büntetésüket.

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....