A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik manipulatív módszerekkel, online ismerkedéssel fosztottak ki idősebb férfiakat több millió forinttal.

Főoldal > Három ravasz nő 9 millió forintot csalt ki idős férfiaktól Gödöllőn és környékén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Három ravasz nő 9 millió forintot csalt ki idős férfiaktól Gödöllőn és környékén


2023/10/09
NA

Az emberi természet kifürkészhetetlen, és néha olyan történetek kerülnek a nyilvánosság elé, amelyekben az emberi kapzsiság és átverés szörnyű példái bontakoznak ki. A Gödöllői Járási Ügyészség által emelt vád egy ilyen szörnyű történet, ahol három nő képes volt kihasználni és elcsalni férfiak vagyonát és jóhiszeműségét.

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik manipulatív módszerekkel, online ismerkedéssel fosztottak ki idősebb férfiakat több millió forinttal.

Három nő csapta be az idősebb férfiakat Gödöllőn és a környékén

 

Az ügyben elkövetőként szereplő három nő ugyanazt a módszert alkalmazták, hogy pénzt szerezzenek egyedülálló férfiaktól. Először ismerkedésüket társkereső oldalakon kezdték, és olyan álarcot viseltek, amely azt sugallta, hogy érzelmi kapcsolatot kívánnak létesíteni a kiszemelt férfiakkal. Az áldozatok könnyen bedőltek ennek a manipulációnak, hiszen vágytak a társaságra és az érzelmekre.
Az elkövetők aztán személyes találkozókat szerveztek az áldozatokkal, és itt vált minden világossá. Különböző kitalált ürügyekkel rávették a férfiakat arra, hogy drága mobiltelefonokat vásároljanak nekik. Az egyik alkalommal még azt is hazudták, hogy azonnal szükségük van az új telefonra, mert a régi tönkrement. A férfiak jóhiszeműen segítőkészek voltak, és hitték, hogy a hölgyek visszaadják majd a pénzt.

 

Három nő csapta be a jóhiszemű idős férfiakat: pénzt csaltak ki tőlük

 

Az átverés azonban nem állt meg a telefonoknál. Az elkövetők arra is képesek voltak, hogy pénzt csaljanak ki az idős férfiaktól. Az egyik trükkjük az volt, hogy egyikük "testvérként" bemutatkozva bekapcsolódott a videóhívásokba, és elhitették az áldozatokkal, hogy mennyire odavannak értük. A férfiak érzelmileg befolyásoltak voltak, és könnyen rá tudták őket venni, hogy különböző összegeket utaljanak.

 

Három nő csapta be az idős férfiakat Gödöllőn és a környékén: 9 millió forintot csaltak ki!

 

Az ügy legnagyobb vesztese egy férfi volt, akivel először két drága telefonért, majd 8 millió forintért játszottak ki. Az összesen hét megkárosított férfi között a legfiatalabb 62, míg a legidősebb 86 éves volt. Az elkövetők a telefonok beszerzésével közel 4 millió forintnyi hasznot szereztek, valamint további 9 millió forintot csaltak ki kölcsönként.
Az ügyben a Gödöllői Járási Ügyészség többrendbeli minősített csalás miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár 3 év börtönbüntetést is kaphatnak.

 

A három nő esete egy újabb tanulság Gödöllőn

Ez az eset sajnos csak egy példa arra, hogy milyen aljas módszerekkel próbálnak egyes emberek pénzt szerezni mások kárára. Fontos, hogy az idősebb emberek is legyenek óvatosak az internetes ismerkedés során, és ne higgyenek mindenkinek vakon. Az ilyen bűncselekmények elleni küzdelem kulcsfontosságú, és az igazságszolgáltatásnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az áldozatok igazságot kapjanak, és az elkövetők megtalálják méltó büntetésüket.


StatisztikákHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!