Brutál csokis kakaós csiga 15 perc alatt

Villámgyors kelesztésmentes kakaós csiga - 15 perc alatt!

2022-08-02 20:31

A szuper gyors recepteket mindenki szereti,  főleg a csokisakat! smiley

Ez a puha, kelesztésmentes, tojásmentes nagyon csokis csiga összeállítása 15 perc, a sütési ideje pedig mindeösszesen 10 perc, tehát tényleg iszonyú hamar megvan. Jól jöhet ez a recept, ha valami édeset kívánunk, de nem akarunk órákat a konyhában tölteni, garantáltan isteni!

Suga Paulina recept

Hozzávalók

18-20 csigához


Tészta

 

  • 250 g túró
  • 100 g porcukor
  • 50 g tej
  • 25 g olaj
  • 250 g liszt
  • csipet só
  • 7 g sütőpor

 

Töltelék

 

  • 3 bitang ek. nutella wink

  • 3 ek kakaó

 

A túrót, cukrot, tejet, olajat botmixerezzük. Ha homogén, mehet bele a liszt, só, sütőpor, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, szeljük, tepsire helyezzük. Tejjel lekenjük, 180fokon 10p alatt megsütjük. Kész!

 


Tippek 

 

  • tölteléke válogatja, de lehet cukor-,liszt-,laktózmentes is
  • ha a begyúrt tésztát folpackozva akár csak fél órára a hűtőbe teszed, sokkal rugalmasabb lesz
  • sütése: picit csalóka, ha az alja már kapott egy kis színt kész! Ha túlsütöd csak frissen lesz puha, később nem!
  • a tésztát először fakanállal kezdem el összeállítani, aztán pultom gyúrom készre

 

Ha előző este dobod össze és reggel akarod sütni frissen:

  1. Vagy az előzőleg begyúrt tésztát dolgozod fel másnap
  2.  Vagy a betöltött, feltekert csigát szeleteled másnap
  3. Vagy a felkarikázott csigákat csak kiveszed a hűtőből, kened és sütöd

 

Köszönjük a receptet Suga Paulinának, itt és itt tudod őt követni!

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...